Museum informatie

Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK
Eelde


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier (13+)€10.00
Mindervalide & CJP/Cultuurkaart€5.00
Kinderen t/m 12 jaar & Museumkaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum De Buitenplaats


Loop rond door de prachtige tuinen bij Museum de Buitenplaats, bekijk kunst in het museumpaviljoen en bezoek het monumentale pand Nijsinghhuis.

Het Nijsinghhuis

Het 17e eeuwse monumentale pand Nijsinghhuis was de woning van Jos en Janneke Groeningen. Zij kochten het huis, onder voorwaarde dat het gerenoveerd zou worden. Door de jaren heen zijn de muren in het huis beschilderd door figuratief werkende kunstenaars. Dit heeft ervoor gezorgd dat het huis een mooie verzameling is geworden van mooie schilderingen. Ontdek het zelf en loop door de mooie zalen in het Nijsinghhuis. Van de Blauwe Kamer tot aan het Naturaliënkabinet. Iedere keer lijk je weer nieuwe dingen te ontdekken.  

De museumtuin

Ga na je bezoek aan het Nijsinghhuis naar de museumtuin, waar je kunt genieten van mooie beelden, een appelhof en groene architectuur. Samen met architecten J’ørn Copijn en Charlotte Korthals Altes, heeft Janneke van Groeningen gewerkt aan deze prachtige tuin. Laat je kijkrichting bepaald worden door de strakke assen in de tuin, en ontdek op deze manier gedeeltes die je anders misschien zou hebben gemist. De strakke vormen lopen langzaam over naar ronde, organische vormen in de dwaaltuin. Op deze manier word je voorbereid op de rondere vormen die je in de architectuur van het museumpaviljoen ziet! 

Het museumpaviljoen

Wanneer je door de tuin dwaalt, zie je mooi hoe de tuin overloopt in een gebouw. Dat was ook zeker de bedoeling van architectenbureau  Alberts & van Huut, die het museumpaviljoen hebben ontworpen. Hun motto is: “Wij maken geen architectuur, maar natuur”, en dat is ook zeker gelukt.  

Zelf deze mooie tuinen, kunst en architectuur bewonderen? Breng dan een bezoek aan Museum De Buitenplaats. In het museum zijn jaarlijks vier tentoonstellingen te zien, die samen met de rest wat het museum te bieden heeft zeker een bezoekje waard zijn! 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum