Kunstbeloften: Caja BoogersIn de driedelige serie Kunstbeloften – Jong kunst- en museum talent in beeld  leggen we ons oor te luister bij een nieuwe lichting talenten die de kunst- en museumwereld op dit moment bestormt. Hoe hebben zij hun entree in de kunstwereld ervaren? Waar zijn ze tegenaan gelopen? Wat heeft hun verbaasd? En vooral: welk nieuw geluid brengen zij? In deze aflevering vormt het atelier van kunstenaar Caja Boogers het decor. 

Caja Boogers

Voor de eerste aflevering van Kunstbeloften – Jong kunst en museum talent in beeld spreken we Caja Boogers (2001, Vlaardingen). Als kind tekende hij al een eind weg en op latere leeftijd was de Hogeschool voor de Kunsten dan ook een vanzelfsprekende keuze. In de zomer van 2023 presenteerde hij zijn schilderijen op zijn afstudeerpresentatie. Het was een doorslaand succes en bijna al zijn werken werden verkocht. Onder andere aan Museum Voorlinden in Wassenaar. Ook Museum Kranenburgh in Bergen had interesse in zijn werk en exposeerde zijn schilderijen in een tijdelijke tentoonstelling. We spreken Caja in zijn eigen atelier in Rotterdam waar hij ons vertelt over zijn ervaringen. 

Kunstbeloften: Caja Boogers

Museum informatie

KunstbeloftenHet is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum