Museum informatie

Museum Voorlinden

Openingstijden

DagVanTot
Maandag11:0017:00
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€19.50
Jongeren (13 t/m 18 jaar)€8.50
ICOM€5.00
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Voorlinden


Op het prachtige Landgoed Voorlinden in Wassenaar ontdek je Museum Voorlinden, hét museum voor moderne en hedendaagse kunst. Ons museum streeft ernaar om te fungeren als een oase van rust in de drukte van de Randstad, waar bezoekers kunnen genieten van kunst, natuur en architectuur in perfecte harmonie. Of je nu binnen in het museum bent of buiten in de weelderige omgeving, er valt altijd iets te bewonderen.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum Voorlinden

witregel

De totaalervaring van kunst

Museum Voorlinden heeft een onmisbare collectie Highlights, een verzameling kunstwerken die niet in woorden te vatten zijn en ervaren moeten worden. Naast deze permanente collectie organiseren we regelmatig boeiende tentoonstellingen met uiteenlopende onderwerpen. Maar één ding staat altijd centraal: de totaalervaring van kunst, natuur en architectuur voor onze bezoekers.

Natuursteen, daglicht en glas

In 2016 werd ons nieuwe museumgebouw geopend door niemand minder dan Willem Alexander. Dit moderne gebouw is opgetrokken uit natuursteen en transparant glas, waardoor bezoekers zich omringd voelen door de natuur en kunstwerken tot leven komen in het heldere daglicht. Binnen vind je twintig zalen, een educatieve ruimte en een bibliotheek. In onze bibliotheek kun je diepgaande informatie vinden over alle kunstenaars die je in ons museum tegenkomt.

Een willekeurige vloer

Als bezoeker van Museum Voorlinden heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse workshops en activiteiten, die worden georganiseerd in ons educatieatelier. Hier springt de opvallende vloer in het oog, een creatie van kunstenaar George Korsmit. Hij verdeelde de vloer in vakken door met dobbelstenen te gooien en koos de kleuren willekeurig uit een doos met 1600 verschillende kleurstalen. Het resultaat is een unieke en verrassende vloer die de creatieve sfeer in ons atelier weerspiegelt.

De Caldic Collectie

De uitgebreide kunstcollectie wordt tentoongesteld in zowel permanente als tijdelijke exposities, zowel binnen als buiten het museum. Delen van de collectie waren eerder te bewonderen in gerenommeerde instellingen zoals het Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal. De Caldic Collectie, opgebouwd sinds de vroege jaren zeventig, omvat schilderijen, beelden, collages en fotografie uit de 20e eeuw. Je vindt er werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Ai Weiwei, Atelier Van Lieshout, Philip Akkerman, Louise Bourgeois, en vele anderen.

Op maat gemaakt

Speciaal voor het museum heeft James Turrell een adembenemende lichtkoepel genaamd Skyspace gecreëerd. Daarnaast kun je hier ook Richard Serra’s stalen sculptuur Open ended bewonderen, evenals imposante glazen kunstwerken van Roni Horn. Voor een extra artistieke beleving kun je een afspraak maken om de beelden in de nabijgelegen Beeldentuin Clingenbosch van de familie Van Caldenborgh te bezichtigen. Hier ontdek je werken van kunstenaars als Armando, Antony Gormley, Anish Kapoor, en nog vele anderen.

Jouw bezoek aan Museum Voorlinden

Wil je Museum Voorlinden bezoeken? Bekijk de museum Voorlinden openingstijden en ontdek hoe je museum Voorlinden tickets kunt reserveren op de website van het museum. Heb je een museumjaarkaart? Deze is ook geldig bij het museum. Welkom in Museum Voorlinden, waar kunst en natuur samenkomen voor een unieke ervaring.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum