Museum informatie

Museum Voorlinden

Openingstijden

DagVanTot
Maandag11:0017:00
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€19.50
Jongeren 13 t/m 18 jaar€8.50
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
ICOM€5.00
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Voorlinden


Gelegen op Landgoed Voorlinden in Wassenaar vind je Museum Voorlinden voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum wil in de drukte van de Randstad een oase van rust zijn voor haar bezoekers.

Collectie

De collectie van het museum is zowel binnen als buiten het museum te bewonderen. Museum Voorlinden wil namelijk graag mensen, kunst, natuur en architectuur met elkaar verbinden. Vast in de collectie van het museum zijn de Highlights. Deze kunstwerken zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken die eigenlijk niet te omschrijven zijn. Het gaat erom dat je ze moet ondergaan.

Naast de vaste collectie heeft Museum Voorlinden regelmatig nieuwe tentoonstellingen. De onderwerpen van deze exposities lopen flink uiteen, maar bij alle tentoonstellingen staat de totaalbelevenis van kunst, natuur en architectuur voor de bezoeker centraal. 

Architectuur

In 2016 is het nieuwe gebouw van het museum geopend door Willem Alexander. Bij de bouw is gebruik gemaakt van natuursteen en transparant glas. Hierdoor wanen de bezoekers zich tijdens hun bezoek aan het museum midden in de natuur en komen de kunstwerken tot leven door het daglicht dat naar binnen schijnt. Binnen vind je onder andere een twintigtal zalen, educatieve ruimte en bibliotheek. Over alle kunstenaars die je in het museum tegenkomt, kan je extra informatie lezen in de bibliotheek. Ook kan je als bezoeker meedoen aan verschillende workshops en activiteiten. Deze worden door het museum georganiseerd in het educatieatelier.

De vloer in dit atelier kan je gerust opvallend noemen. Het is ontworpen door kunstenaar George Korsmit die voor het ontwerp de vloer opdeelde in vakken. De afmeting van zo’n vak bepaalde hij door met dobbelstenen te gooien. Ook de inkleuring van de vakken liet hij aan het toeval over: blind greep hij in een doos met kleurstalen om de kleur te kiezen. De kans dat de vakken dezelfde kleur zouden krijgen was bijna onmogelijk: in de doos zaten namelijk 1600 verschillende kleurstalen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum