Museum informatie

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861 CR
Bergen

072 - 589 89 27

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12
Kinderen (0 t/m 16 jaar) Gratis
Studentenpas€2.5
CJP-Pas€2.5
Museumkaart Gratis
ICOM-kaart Gratis
Rembrandtpas Gratis
Vrienden Kranenburgh Gratis
Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 1e Kerstdag Open: 1e en 2e Paasdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 2e Kerstdag
starTe zien op MuseumTV

Museum Kranenburgh


Museum Kranenburgh

Museum Kranenburgh in Bergen toont kunst van 1900 tot het heden. Er worden vooral kunstwerken van de Bergense School getoond. Ook wordt er speciaal aandacht gegeven aan kinderen. Het museum biedt diverse educatieve programma’s voor alle leeftijden en niveaus, onder andere door middel van Studio C (het educatief atelier).

Tentoonstellingen bij Kranenburgh Museum

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen die je als bezoeker kunt bezoeken. Om te zien welke tentoonstellingen momenteel te bezichtigen zijn in museum Kranenburgh raden we je aan om voorafgaand aan jouw bezoek de website van Kranenburg museum te bekijken.

Collectie en beeldentuin

Het museum bezit over een grote collectie kunst van 1900 tot het heden. De topstukken uit de collectie zijn kunstwerken van de Bergense School, met onder andere werk van Leo, Gestel, Charley Toorop, Jan Sluijters en Gustave de Smet. Verder is zijn er collecties van de gemeente Bergen en het Noord-Hollands Kunstcentrum te bewonderen.

Het museum beschikt ook over een beeldentuin. Hier kun je – terwijl je in de buitenlucht door de tuin dwaalt – onder andere de parels uit de Kranenburgh-collectie ontdekken. Werken van Pauline Eecen, Folkert de Jong, Lucebert en meer komen langs.

Museum Kranenburgh Bergen openingstijden

In de informatiebalk op onze website kunt u snel en gemakkelijk zien wanner het museum geopend is. Daarnaast vertrekken we verdere algemene informatie zoals contactgegevens, locatie en entreeprijzen. Ook hebben wij een korte film opgenomen over het museum en de te bekijken tentoonstelling(en). Ben je daar benieuwd naar? De volgende link brengt je naar de collectie van Museum Kranenburgh.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum