Museum informatie

Museum Kranenburgh

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:3017:00
Woensdag10:3017:00
Donderdag10:3017:00
Vrijdag10:3017:00
Zaterdag10:3017:00
Zondag10:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14.50
CJP / Student€6.00
Kinderen t/m 16 jaar Gratis
Museumkaart, ICOM-kaart, Rembrandtpas, Vrienden Kranenburgh Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Kranenburgh


Museum Kranenburgh in Bergen toont kunst van 1900 tot het heden. Er worden vooral kunstwerken van de Bergense School getoond. Ook wordt er speciaal aandacht gegeven aan kinderen. Het museum biedt diverse educatieve programma’s voor alle leeftijden en niveaus, onder andere door middel van Studio C (het educatief atelier).

witregel

Alle dingen die je moet weten over Museum Kranenburgh

witregel

Een collectie die Bergen verzet

Het museum bezit over een grote collectie kunst van 1900 tot het heden. De topstukken uit de collectie zijn kunstwerken van de Bergense School, met onder andere werk van Leo, Gestel, Charley Toorop, Jan Sluijters en Gustave de Smet. Verder is zijn er collecties van de gemeente Bergen en het Noord-Hollands Kunstcentrum te bewonderen. Rondom het museum maak je een wandeling door de schitterende beeldentuin. Hier kun je – terwijl je in de buitenlucht door de tuin dwaalt – andere de parels uit de Kranenburgh-collectie ontdekken. Onder andere werken van Pauline Eecen, Folkert de Jong en Lucebert kruisen je pad. Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen die je als bezoeker kunt bezoeken. Om te zien welke tentoonstellingen momenteel te bezichtigen zijn in museum Kranenburgh raden we je aan om voorafgaand aan jouw bezoek de website van Kranenburg museum te bekijken.

Groen, groener, Museum Kranenburgh

Museum Kranenburgh heeft een tuin met niet alleen kunstwerken, maar ook bijzondere bomen en planten. De belangrijkste is de monumentale metasequoia die na de Tweede Wereldoorlog is geplaatst. De rhododendronstruik en de zeedennen dateren van het einde van de negentiende eeuw en zijn geplant door de oorspronkelijke bewoners van Huize Kranenburgh. Er zijn ook opvallende exoten, zoals de reuzenrabarber naast de vijver, de fluweelboom en de Californische mammoetboom.

Museum Het Sterkenhuis

Bergen kent naast Kranenburgh nog een museum: Het Sterkenhuis. De twee musea zijn aan elkaar gelieerd en het is zelfs mogelijk om voor je bezoek een combiticket te kopen waarmee je beide musea kunt bekijken. Museum Het Sterkenhuis is gelegen in het oudste huis van Bergen. Als je binnenkomt, betreed je een boerenkeuken uit ongeveer 1900 en word je verrast door prachtig zilverwerk, glaswerk en oude sieraden. Naast een collectie mooie topografische prenten van het dorp, bevat het museum ook een verrassende textielcollectie. Juweeltjes uit de Hollandse streekmode, waaronder barokke jurken, Victoriaanse korsetten en elegante herenkleding, brengen oude tijden weer tot leven. Archeologische schatten die dateren vanaf de steentijd vertellen het verhaal van de vroegste bewoners van Bergen. Er is ook speciale aandacht voor de beruchte Slag bij Bergen in 1799. Elk jaar presenteert Het Sterkenhuis een bijzondere tentoonstelling.

Jouw bezoek aan Museum Kranenburgh

Bereid jouw bezoek aan het museum goed voor met de praktische informatie die je aan de linkerkant van deze pagina vind. Hier zie je onder andere de openingstijden van Museum Kranenburgh, de entreeprijzen en de adresgegevens. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen bezoek je de website van het museum. Weet je nog niet zeker of het museum iets voor jou is? Bekijk dan de korte documentaire die we er maakten en laat je overtuigen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum