Museum informatie

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861 CR
Bergen

072 - 589 89 27

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12
Kinderen (0 t/m 16 jaar) Gratis
Studentenpas€2.5
CJP-Pas€2.5
Museumkaart Gratis
ICOM-kaart Gratis
Rembrandtpas Gratis
Vrienden Kranenburgh Gratis
Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 1e Kerstdag Open: 1e en 2e Paasdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 2e Kerstdag
starTe zien op MuseumTV

Museum Kranenburgh


Museum Kranenburgh

Museum Kranenburgh in Bergen toont kunst van 1900 tot het heden. Er worden vooral kunstwerken van de Bergense School getoond. Ook wordt er speciaal aandacht gegeven aan kinderen. Het museum biedt diverse educatieve programma’s voor alle leeftijden en niveaus, onder andere door middel van Studio C (het educatief atelier).

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen die je als bezoeker kunt bezoeken. Een van deze tentoonstellingen was ‘Studio C x Ludwig Volbeda – Fabelwezens in een fantastische wereld’.

Deze tentoonstelling nam je mee op avontuur langs fabelachtige wezens, bijzondere dieren en fantastische landschappen. Je bewonderde tekeningen, schetsen en beeldverhalen van Ludwig Volbeda en gebruikte je fantasie tijdens het maken van je eigen fantasiewezens!

Ludwig Volbeda (Oosterhout, 1990) heeft met zijn illustraties voor het kinderboek Fabeldieren (2017) de prestigieuze Gouden Penseel gekregen. Hij is vooral bezig met minuscule aantekeningen, tekeningetjes, beeldverhalen en schetsen. In zijn tekeningen kom je vaak ontheemde mensen, weidse landschappen, fantasiewezens en vreemde figuren tegen. Hij werkt heel klein en precies, alles in detail.

De tentoonstelling was van 9 november 2019 t/m 22 maart 2020 te bezoeken.

Collectie

Het museum bezit over een grote collectie kunst van 1900 tot het heden. De topstukken uit de collectie zijn kunstwerken van de Bergense School, met onder andere werk van Leo, Gestel, Charley Toorop, Jan Sluijters en Gustave de Smet. Verder is zijn er collecties van de gemeente Bergen en het Noord-Hollands Kunstcentrum te bewonderen.

Beeldentuin

Het museum beschikt ook over een beeldentuin. Hier kun je – terwijl je in de buitenlucht door de tuin dwaalt – onder andere de parels uit de Kranenburgh-collectie ontdekken. Werken van Pauline Eecen, Folkert de Jong, Lucebert en meer komen langs.

MuseumTV heeft een mini-docu gemaakt van het museum. Bekijk deze op de website en zie hier alvast de trailer daarvan.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.