Museum informatie

Kunsthal Rotterdam
Westzeedijk 341
3015 AA
Rotterdam

010 - 44 00 301
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14.00
CJP & studenten t/m 26 jaar€7.00
Jongeren t/m 17 jaar, Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, Vrienden/Cirkel/Zakenkring Kunsthal, Vereniging Rembrandt & BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Kunsthal Rotterdam


De in 1992 opgerichte Kunsthal Rotterdam neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse culturele landschap.

De Kunsthal

De Kunsthal laat contrastrijke en spraakmakende tentoonstellingen zien. Er zijn altijd meerdere tentoonstellingen tegelijkertijd te bezoeken met bijpassende activiteiten. De Kunsthal Rotterdam is anders dan andere musea, omdat ze geen eigen collectie hebben. Vandaar ook de naam Kunsthal. De Kunsthal maakt gebruik van het feit dat ze geen collectie hebben. Ze benutten de vrijheid die ze hebben om hun kunsthal steeds opnieuw te programmeren. Door samen te werken met een grote verzameling van (culturele) instellingen, musea, kunstenaars en bedrijven in binnen- en buitenland zijn jaarlijks prestigieuze tentoonstellingen, nog onbekende oeuvres, intieme presentaties en onverwachte thematentoonstellingen in de Kunsthal te zien.

De Kunsthal Rotterdam heeft niet alleen tentoonstellingen van grote namen, maar presenteert ook bijzondere ontdekkingen. De exposities hebben een hoge kwaliteit en bieden ruimte voor de actualiteit en het persoonlijke verhaal. De Kunsthal is een soort ’toverdoos’ met internationale allure, waar voortdurend crossovers te ontdekken zijn tussen verschillende (kunst)disciplines. Waar ruimte is voor nieuwe ideeën en verrassende vormen van presenteren.

Gebouw

De Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. Het is in 1988-1989 ontworpen door architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Funinori Hoshino. De architectuur trekt grote internationale aandacht door onder meer het vernieuwende materiaalgebruik, de situering van de ingang en de steile hellingbanen. Op 1 november 1992 opende de Kunsthal officieel haar deuren.

Het iconische gebouw, ontworpen door de vermaarde architect Rem Koolhaas, biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé. Een plek voor inspiratie en ontmoetingen. De Kunsthal biedt met ongeveer 25 tentoonstellingen per jaar een avontuurlijke reis langs verschillende culturen en kunststromingen. Van moderne meesters en hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design. Met een breed programma aan activiteiten voor jong en oud, aandacht voor talentontwikkeling en vele samenwerkingen in de stad Rotterdam en ver daarbuiten.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.