KattenliefdeHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Kattenliefde (2017) in Kunsthal Rotterdam.

Ze waren altijd al een populair huisdier, maar sinds het internet is er al helemaal niet meer aan te ontkomen. We hebben het natuurlijk over katten. De eigenwijze beestjes halen de raarste fratsen uit en de digitale wereld puilt dan ook uit met video’s en foto’s van hun excentrieke gedrag. Wie kent bijvoorbeeld niet de wereldberoemde Grumpy Cat? Na het posten van een foto, ontstond er zo’n grote hype rondom de chagrijnige kat dat ze zelfs de voorpagina van de Wall Street Journal haalde. In verschillende Nederlandse steden zijn ook heuse kattencafés te vinden. Onder het genot van een kopje koffie kunnen bezoekers hier spelen met de aanwezige katten. Al deze populariteit is de Kunsthal Rotterdam niet ontgaan. Het museum presenteerde in 2017 de tentoonstelling Kattenliefde l Negens levens in de kunst.

Kattenliefde

De collectie bestaat uit klassieke schilderijen van verschillende, gerenommeerde kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan Henriëtte Ronner-Knip. Zij hield van het schilderen van dieren en vooral haar schilderijen van katten waren erg populair in de 19e eeuw. Ook het beroemdste werk van Théophile-Alexandre Steinlen, dat hij maakte voor het cafe Le Chat Noir, is er te bewonderen. De afbeelding van de hooghartige kat is een hoogtepunt in de historie van kattenkunst. Hiernaast zijn er ook werken van Pablo Picasso, Karel Appel en Walasse Ting te bewonderen. Ook hedendaagse kunst van namen als David Shrigley en Ayako Rokkaku is van de partij. Daarnaast mag u de collectie van de majestueuze kattenfoto’s van Marie Cécile Thijs absoluut niet missen.

Deze tentoonstelling was te zien in 2017. Alle informatie over actuele tentoonstelling in Kunsthal Rotterdam vind je op de website van het museum. 

 

Tentoonstelling Gemist | Kattenliefde

In het kort | Millenials over de tentoonstelling Kattenliefde

Museum informatie

Kunsthal Rotterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.50
Studenten (t/m 26 jaar)€8.25
CJP€8.25
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rotterdampas Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum