Actie <-> ReactieHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Actie <-> Reactie (2018) in Kunsthal Rotterdam.

Ontdek de geschiedenis van de kinetische kunst in Kunsthal Rotterdam: van pioniers als Marcel Duchamp, Alexander Calder en Victor Vasarely tot hedendaagse kunstenaars als Julio Le Parc, Gerhard von Graevenitz, Christian Megert, Bridget Riley, Yayoi Kusama, Jan van Munster en Dan Flavin en latere generaties onder wie Jeppe Hein, Žilvinas Kempinas, en Philippe Decrauzat.

Actie <-> Reactie

Kinetische kunst is een abstracte kunststroming uit de 20e eeuw waarin licht en beweging centraal staan. Deze stroming was een reactie op de vooruitgang van de wetenschappelijke en technische kennis. Na de Tweede Wereldoorlog speelt kinetische kunst een belangrijke rol in het dematerialiseren van de kunst. Kunst wordt pas kunst als de kijker haar waarneemt of ervaart. Vanaf 1955 komen er veel ontwikkelingen samen, dit als gevolg van de tentoonstelling ‘Le Mouvement’ die in galerie Denise René in Parijs plaatsvond. De draaiende rotorreliëfs van Marcel Duchamp, de mobiles van Alexander Calder en het werk van Jean Tinguely zijn het begin van de bewegingskunst.

Deze tentoonstelling was te zien in 2018. Alle informatie over actuele tentoonstelling in Kunsthal Rotterdam vind je op de website van het museum. 

 

Tentoonstelling Gemist | Actie <-> Reactie

Museum informatie

Kunsthal Rotterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.50
Studenten (t/m 26 jaar)€8.25
CJP€8.25
Jongeren (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rotterdampas Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum