Zuiderzeemuseum: Studio ZZMIn Studio ZZM worden in een samenwerking tussen de ambachtsmensen van het Zuiderzeemuseum en verschillende internationale ontwerpers prachtige creaties gemaakt.

Studio ZZM

Studio ZZM is een project van het Zuiderzeemuseum. Het is een dynamisch traject dat constant verandert. Normaal gesproken worden er in het museum demonstraties gegeven van klassieke ambachten. Dit jaar hebben een aantal internationale ontwerpers hen een nieuwe uitdaging gegeven. De ontwerpers komen met een idee of een schets naar de studio. De ambachtsmensen brengen deze schets of dit idee vervolgens tot werkelijkheid.

De Faceboat

Ontwerpstudio åbäke schetste bijvoorbeeld een boot met twee gezichten. Na een aantal keer om tafel te hebben gezeten met de ambachtsmensen begon de productie. Het bijzondere aan deze boot, naast zijn twee gezichten, is dat alle ambachtsmensen een bijdrage hebben geleverd. Van de mandenmaakster tot de zeilmaker, van de smid tot de touwslager en ook de kuiper.

Ambacht als cultuur verbinder

De Chinese Jing He ontwierp een installatie met een gevlochten paard. De jonge ontwerpster liet gebruik maken van de typische Nederlandse manier van mandenvlechten, met wilgentenen, maar combineerde dit met de Chinese manier, met bamboe. Hiermee laat Jing He zien dat verschillende culturen ten minste één ding gemeen hebben: ambacht. Zij laat dus de Nederlandse en Chinese cultuur samenkomen in haar installatie.

Doe Het Zelf Studio

De demonstraties die worden gegeven en de tentoongestelde werken die in Studio ZZM werden gemaakt zijn niet de enige dingen die te zien en doen zijn in het museum. In de Doe Het Zelf Studio kun je zelf aan de slag. Alle onderdelen, van veel verschillende materialen, zijn stuk voor stuk voor Studio ZZM gemaakt. Ook is er een programma met workshops voor volwassenen en activiteiten voor kinderen.

Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling ook op de website.

Museum informatie

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601 LA
Enkhuizen

0228-35 11 11
info@zuiderzeemuseum.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00
Zondag 10:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €17.00
Kinderen van 4 t/m 12 jaar (onder begeleiding), CJP & studenten €11.00
Junior Cultuur Pas Enkhuizen €5.50
Familiekaart (2 volwassenen + 2 kinderen t/m 12 jaar) €45.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, I Amsterdam City Card, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis
Let op: de getoonde openingstijden gelden voor het binnenmuseum. Het buitenmuseum is geopend t/m zondag 27 oktober 2019, ook dagelijks van 10:00-17:00. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less