Museum informatie

Zuiderzeemuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.50
CJP / Student€6.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€6.00
Museumkaart, VriendenLoterij VIP-Kaart, kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Het museum bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum. Het buitenmuseum is geopend van 1 april tot en met 29 oktober. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van het museum. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Zuiderzeemuseum


In het Zuiderzeemuseum Enkhuizen vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Dat wil je niet missen! Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum en ontdek de historische gebouwen. Duik vervolgens in de verhalen van de thematische tentoonstellingen van het binnenmuseum!

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Zuiderzeemuseum

witregel

Een collectie over de Zuiderzee

Het Zuiderzeemuseum brengt het verleden tot leven in een binnen- en een buitenmuseum. In het buitenmuseum kun je langs meer dan 140 gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied lopen en de bewoners van toen ontmoeten. In een korte documentaire die we in 2018 filmden, maak je alvast kennis met het dorp. Door dit historische landschap heen kun je ook hedendaagse kunst en cultuur zien die geïnspireerd is op de rijke vormen en tradities van het gebied. In het binnenmuseum kun je ook voorwerpen, kleding en schepen bekijken.

Van zee naar meer

In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten van de Waddenzee met de Afsluitdijk en werd het nieuwe binnenmeer gedoopt tot IJsselmeer. Het gebied buiten de dijk hoort sindsdien bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, heden en toekomst van het IJsselmeergebied, met de thema’s water, ambachten en gemeenschappen als belangrijke focus. Het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen laten dit verhaal zien met behulp van erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving.

Jouw bezoek aan het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud! Zo kunnen de jongste bezoekers een bootje maken van een klomp en samen Oudhollandse spelletjes spelen zoals hinkelen, sjoelen en kegelen. Kinderen kunnen als echte toeristen op pad; met een reisverslag in de hand op zoek naar de molen, Hollandse luchten en de koe. Ontdek het in het Enkhuizen Zuiderzeemuseum! Om je bezoek aan het Zuiderzeemuseum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Zuiderzeemuseum Enkhuizen. Alle actuele informatie over het museum, zoals Zuiderzeemuseum korting, vind je op hun website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum