Museum informatie

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601 LA
Enkhuizen

0228-35 11 11
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00
Kijk voor de meest actuele openingstijden op de site. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Zuiderzeemuseum


In het Zuiderzeemuseum Enkhuizen vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Dat wil je niet missen! Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum en ontdek de historische gebouwen. Duik vervolgens in de verhalen van de thematische tentoonstellingen van het binnenmuseum!

Zuiderzeemuseum parkeren en andere algemene informatie

Het Zuiderzeemuseum is een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud! Zo kunnen de jongste bezoekers een bootje maken van een klomp en samen Oudhollandse spelletjes spelen zoals hinkelen, sjoelen en kegelen. Kinderen kunnen als echte toeristen op pad; met een reisverslag in de hand op zoek naar de molen, Hollandse luchten en de koe. Ontdek het in het Enkhuizen Zuiderzeemuseum! Om je bezoek aan het Zuiderzeemuseum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Zuiderzeemuseum Enkhuizen. Alle actuele informatie over het museum, zoals Zuiderzeemuseum korting, vind je op hun website.

Impressie Zuiderzeemuseum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Zuiderzeemuseum Enkhuizen? Krijg dan alvast een impressie van het museum door één van de onderstaande video’s te bekijken. Maak je culturele dagje uit compleet met een bezoek aan het Westfries Museum in het nabijgelegen Hoorn. Je komt meer te weten over dit museum door het kijken van onze korte documentaire.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.