De collectie van het Vincent van GoghHuisDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

De vaste expo

Het dorp waarin Vincent opgroeide vormde hem tot wie hij was. In de vaste expositie ‘De wortels van een meester’ kom je meer te weten over hoe Zundert vroeger was. Ook wordt er verteld over de band die Vincent van Gogh had met zijn broer en zijn ouders. De tweede ruimte in de vaste presentatie is een mix van kunst en citaten, en ontdek je de invloed die hij heeft gehad op veel andere kunstenaars. Hedendaagse kunstenaars zijn nog steeds geïnspireerd door van Gogh, wat je terugziet in bijvoorbeeld de schilderstijl die nog steeds wordt overgenomen.

Het Vincent van GoghHuis

Ron Dirven vertelt je in deze mini-docu meer over het Van GoghHuis. Het huis was tot de jaren 70 een pastorie van de protestantse kerk. Maar nu is het al 10 jaar een plek waar bezoekers in de jeugd van Van Gogh kunnen duiken. In de vaste expo ‘De wortels van een meester’ leer je meer over Van Gogh en Zundert, en kom je erachter wat hem heeft gevormd tot de kunstenaar die wij nu kennen. Kijk naar de projecties van het Zundert van toen, lees over Van Gogh’s familie en over zijn worsteling met het geloof.

De tuin van vroeger

Ook kun je door de tuin lopen van het Vincent van GoghHuis. Aan de hand van schilderijen en verhalen, is de tuin nagemaakt naar hoe hij vroeger was. In de tuin leerde Vincents moeder hem van alles over de natuur. De liefde die hij voor de natuur ontwikkelde, misschien wel beginnend in deze tuin, zie je mooi terug in zijn werken.

Heb je altijd al meer willen weten over de jeugd van Vincent van Gogh, en wat hem heeft gevormd? Kom dan naar Zundert en bezoek het Vincent van GoghHuis.

Promo | het Vincent van GoghHuis

De collectie van het Vincent van GoghHuis

Museum informatie

Vincent van GoghHuis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 13 jaar€6.5
Kinderen t/m 12 jaar & docenten Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum