Museum informatie

Vincent van GoghHuis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 13 jaar€6.5
Kinderen t/m 12 jaar & docenten Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Vincent van GoghHuis


Het Vincent van GoghHuis in Zundert markeert de geboorteplaats van één van de bekendste kunstenaars ter wereld: Vincent van Gogh. Helaas is het oorspronkelijke huis gesloopt, maar het museum heeft de beginjaren van Van Gogh zo goed mogelijk gereconstrueerd. Het huis werd officieel geopend op 12 september 2008. Op de benedenverdieping vind je een museumwinkel en de bovenverdieping is een virtuele huiskamer. Deze is ingericht naar het vroege leven van Van Gogh. Het is geen klassiek museum, maar een actieve belevenis voor jong en oud. In een interactieve presentatie hoor je hoe de jonge Vincent leefde en ontdek je het Zundert van vroeger. Je herleeft de jeugd van Van Gogh en komt achter alle spannende familieverhalen. Van Gogh kreeg zelfs de titel ‘Vader van de moderne kunst’.

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh werd op 30 maart 1853 geboren in Zundert. Hij groeide op in een domineesgezin. Het kerkje waar zijn vader preekte, staat er nog. Vincent is vernoemd naar zijn overleden broertje, dat ook op dat kerkplaatsje is begraven. Bij een bezoekje aan het Vincent van GoghHuis ervaar je het leven van Van Gogh en zijn familie. De geschiedenis van de familie Van Gogh komt tot leven!

Bekijk hier de mini-docu van de collectie van het Vincent van GoghHuis.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum