De collectie van Museum VolkenkundeMuseum Volkenkunde stelt wisselende exposities tentoon. In de vaste tentoonstelling toont het museum objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die allemaal een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken je nieuwsgierig naar de culturele verschillen die de wereld rijk is. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op een aantal verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Collectie

Het museum focust zich op de menselijke cultuur in al haar aspecten. De collectie is dan ook verdeeld over Afrika, China, Circumpolaire gebieden, Insulair Zuidoost-Azie, Zuid- en vasteland Zuidoost-Azie, Japan en Korea, Midden- en Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Oceanie en het Midden-Oosten, West- en Centraal Azie. Het museum is erg belangrijk voor de overheid, het vindt namelijk zijn oorsprong vanuit de overheid dat in 1837 het ’s Rijks Ethnographisch Museum opende. De collectie is hierdoor van onschatbare waarde. Al eeuwenlang wordt er aan deze collectie steeds beter gemaakt.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo | De collectie van Museum Volkenkunde

De collectie van Museum Volkenkunde

Artbite | De verencollectie

Museum informatie

Museum Volkenkunde

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 19 jaar)€15.00
Studenten€10.00
CJP€9.00
Jeugd (4 t/m 18 jaar)€6.00
Kinderen (t/m 3 jaar), Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-KAART, ICOM, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis
Gesloten op maandagen, nieuwjaarsdag, Koningsdag, Leids ontzet en 1e kerstdag. Museum Volkenkunde is tijdens sommige schoolvakanties open op de maandag: - Voorjaarsvakantie - Meivakantie inclusief 2e Paasdag - Zomervakantie - Herfstvakantie - Kerstvakantie Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum