Museumbite | Museum VolkenkundeMuseumbites

Museumbites is een platform waarop korte filmpjes worden geplaatst. Hierin nemen we jullie mee naar verschillende tentoonstellingen en musea. Deze filmpjes worden namelijk door én voor de jeugd gemaakt. Allemaal om de kijker een beter beeld van een museum of tentoonstelling te geven dus. We zijn bezoek geweest op een aantal locaties. Te weten, Museum Volkenkunde in Leiden, het Amsterdam Museum en het Prinsenhof in Delft. In de filmpjes komen opvallende zaken voorbij zoals een jurk gedragen door Marilyn Monroe in het Prinsenhof in Delft ter ere van haar 90ste verjaardag.

Museum Volkenkunde

Overal ter wereld dragen mensen veren. Het zit verwerkt in kleding, hoofdbedekkingen en allerlei soorten accesoires. Het is tijdloos en zelfs de grootste designers maken er gebruik van. In de tentoonstelling ‘Wereld van Veren’ wordt de bijzondere verencollectie tentoongesteld. Krijg snel een korte impressie van deze interessante tentoonstelling met deze museumbite.

Museumbite | Museum Volkenkunde

Museum informatie

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS
Leiden

088 0042 830
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 19 jaar)€15.00
Studenten€10.00
CJP€9.00
Jeugd (4 t/m 18 jaar)€6.00
Kinderen (t/m 3 jaar), Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-KAART, ICOM, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis
Gesloten op maandagen, nieuwjaarsdag, Koningsdag, Leids ontzet en 1e kerstdag. Museum Volkenkunde is tijdens sommige schoolvakanties open op de maandag: - Voorjaarsvakantie - Meivakantie inclusief 2e Paasdag - Zomervakantie - Herfstvakantie - Kerstvakantie Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum