De collectie van Japanmuseum SieboldHuisDe collectie van Japanmuseum SieboldHuis geeft een beeld van het Japan van vroeger én nu. De vaste collectie van het museum is verzameld door arts Philipp Franz von Siebold.

Collectie

De heer Von Siebold was een Duitse arts die in dienst van Nederland in de negentiende eeuw naar Japan vertrok om zijn beroep uit te oefenen. Daarnaast vervulde hij een opdracht van niemand minder dan Koning Willem I: het verzamelen van een Japanse, natuurhistorische collectie. In de zes jaar die Von Siebold  in Japan verbleef, verzamelde hij ruim 25 duizend verschillende objecten. Een groot deel daarvan is nu te bewonderen in het museum.

De collectie bestaat onder andere uit lakwerken, keramiek, landkaarten en kimono’s. Ook nam Von Siebold Japanse flora en fauna mee, zoals de salamander Maxima die na aankomst in Nederland jarenlang in Artis heeft geleefd. Het was niet altijd mogelijk om een object te vervoeren. Om deze objecten, zoals bruggen en gebouwen, toch aan de collectie toe te voegen liet de verzamelaar deze objecten naschilderen of nabouwen in miniatuur. 

Wisseltentoonstelling

In Japanmuseum SieboldHuis vind je naast de vaste collectie uit Japan ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In deze wisseltentoonstellingen laat het museum de diversiteit zien van de Japanse cultuur. De onderwerpen lopen uiteen van prentkunst en rolschilderingen tot aan de cultuur van de Samoerai en het werk van hedendaagse kunstenaars. 

Alles bij elkaar vertoont het museum de connectie tussen het oude en hedendaagse Japan.

Wil je meer informatie over het museum? Neem dan een kijkje op hun website.

De collectie van Japanmuseum SieboldHuis

Museum informatie

Japanmuseum SieboldHuis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
CJP / Student*€6.00
Kinderen (t/m 17 jaar) Gratis
Museumkaart, Rembrandtkaar, Vrienden van het SieboldHuis (+1 introducé) Gratis
Studeer je aan Universiteit Leiden? Dan mag je het museum gratis in. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum