Museum informatie

Japanmuseum SieboldHuis
Rapenburg 19
2311 GE
Leiden

071-5125539
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.5
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
Jeugd (13 t/m 17 jaar)€5
CJP (op vertoon van collegekaart)€5
Studenten (op vertoon van collegekaart)€5
Museumkaart Gratis
Studenten van de Universiteit Leiden (op vertoon van studenten- en collegekaart) Gratis
Vrienden van het SieboldHuis (+ 1 introducé) Gratis
Gesloten op: elke maandag, 1 januari, Koningsdag, 3 oktober, 25 december. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Japanmuseum SieboldHuis


Japanmuseum SieboldHuis

Japanmuseum SieboldHuis in Leiden is een in 1999 opgerichte stichting en heeft als doel uiting te geven aan de bijzondere en lange relatie tussen Japan en Nederland. De collectie van het museum bestaat onder andere uit Japanse prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en meer. Alle historische items die uit 1823 t/m 1829 komen, zijn in Japan verzameld door Philipp Franz von Siebold. De overige items uit de collectie komen van Naturalis Biodiversity Center, Nationaal Museum van Wereldculturen en de Universiteit Leiden.

Vaste tentoonstellingen

Het museum biedt met de vaste Siebold-collectie het mooiste uit het oude en nieuwe Japan. De topstukken uit deze collectie zijn met de gratis audio-tour te ontdekken. In het museum is een Japankamer te vinden. Hier wordt een introductiefilm over Siebold zijn leven, werk en tijd in Japan afgespeeld. Er zijn meerdere tentoonstellingszalen te bezoeken. Deze hebben allemaal hun eigen sfeer en geven een eigen impressie van het verleden van Japan. Laat je meevoeren door de Panoramakamer en Flora- en Faunakamer en dwaal rond door de prachtige tuin.

Wisseltentoonstellingen

Ook worden er het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen met uiteenlopende Japan-gerelateerde onderwerpen georganiseerd, deze wisselen regelmatig. Hierdoor heb je altijd iets om naar uit te kijken!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.