Museum informatie

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
Ouwerkerk

0111 644 382
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.50
Groepen > 15 personen€10.00
CJP / kinderen (5 tot 12 jaar)€7.00
Museumkaart / kinderen (tot en met 4 jaar) / VriendenLoterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Watersnoodmuseum


In het Watersnoodmuseum Ouwekerk staat niet alleen de Watersnoodramp van 1953 centraal, maar ook de voortdurende strijd tegen het water en de gevolgen van klimaatverandering voor ons als landbewoners. Op deze manier houdt het museum de herinnering aan de Watersnoodramp niet alleen in stand, maar koppelt het de geschiedenis aan het heden.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Watersnoodmuseum

witregel

De Watersnoodramp van 1953

De watersnoodramp van 1953 was het gevolg van verschillende oorzaken. Het weer was erg slecht, er was sprake van springvloed en de Nederlandse dijken waren slecht onderhouden. Daardoor braken honderd dijken door. De ramp kostte het leven aan 1836 mensen. In het museum wordt verspreid over twee caissons het verhaal van de ramp uitgebreid verteld: over de oorzaak ervan en over de persoonlijke verhalen van slachtoffers.

De caissons

De vaste tentoonstelling van het Watersnoodmuseum is opgebouwd in vier caissons. Deze caissons, enorme betonnen constructies, zijn na de ramp gebruikt om het laatste stroomgat in de dijk te dichten. In caisson één worden verhalen in beeld gebracht van slachtoffers, hulpverleners en anderen die de Watersnoodramp hebben meegemaakt. Caisson twee gaat over de wanhoop die mensen voelden en de daadkracht die de hulpverleners hier tegenover stelden. In caisson drie gaat het over nieuwe manieren van waterbeheer en dijkherstel in Nederland en over de machines die hierbij gebruikt worden. In de laatste caisson, caisson vier, gaat het over waterbewustzijn. De tentoonstelling kenmerkt zich door zijn interactiviteit. Zo kun je zelf tegen het water strijden, experimenteer je met hoe het water het best verdeeld wordt en er is een VR-experience.

Jouw bezoek aan het Watersnoodmuseum

Dit indrukwekkende museum ervaren doe je natuurlijk het best door er een bezoek aan te brengen. Aan de linkerkant van deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt om jouw bezoek voor te bereiden. Zo vind je er Watersnoodmuseum openingstijden en ticketprijzen en adres Watersnoodmuseum. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum