De collectie van het Watersnoodmuseum

De voortdurende strijd tegen het water staat centraal in het Watersnoodmuseum. Niet alleen de ramp van 1953 komt daarom aan bod, ook klimaatverandering wordt behandeld. Immers, het veranderende klimaat heeft grote gevolgen voor de stijging van de zeespiegel. Zo koppelt het Watersnoodmuseum heden en verleden aan elkaar.

1953

De watersnoodramp van 1953 was het gevolg van verschillende oorzaken. Het weer was erg slecht, er was sprake van springvloed en de Nederlandse dijken waren slecht onderhouden. Daardoor braken honderd dijken door en de ramp kostte het leven van 1836 mensen. In twee caissons wordt het verhaal van de ramp uitgebreid verteld, over de oorzaak ervan en over persoonlijke verhalen van slachtoffers.

Klimaatverandering

De strijd tegen water is van alle tijden, ook hedendaags hebben we namelijk te maken met watergeweld. Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel en daarom maakt het museum de vergelijking tussen toen en nu. De strijd tegen water is van alle tijden en gaat continu door. Daarover leer je van alles in het Watersnoodmuseum.

Mini-docu

Promo

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ
Ouwerkerk

info@watersnoodmuseum.nl

Dinsdag10:0017:00

Volwassenen€10.50
Kinderen 5 tot 12 jaar€6.50
Museumjaarkaart, BankGiroLoterij VIP pas, en museum vriendenkaart Gratis
Bekijk voor meer toegangsprijzen en afwijkende openingstijden de website van het museum.