Het verhaal van het WatersnoodmuseumIn de korte documentaire Het verhaal van het Watersnoodmuseum zie je de hoogtepunten van het Watersnoodmuseum in vogelvlucht. Weet je nog niet zeker of je dit museum wil bezoeken? Laat je dan overtuigen door de bovenstaande video. Wil je meer leren over de watersnoodramp van 1953 en de voortdurende strijd van Nederland tegen het water? Ook dan is de korte documentaire over het Watersnoodmuseum geschikt.

Het verhaal van het Watersnoodmuseum

In het Watersnoodmuseum in Ouwekerk doet men het verhaal van de Watersnoodramp van 1953 uit de doeken door verhalen van ooggetuigen ten gehore te brengen. Slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners geven middels hun anekdotes een inkijkje in wat er zich tijdens deze ramp heeft afgespeeld. Het museum legt daarnaast een link met het heden door thema’s als klimaatverandering, de zeespiegelstijging en de hedendaagse strijd tegen het water te belichten. 

Voor meer informatie bezoek je de website van het museum. Wil je meer leren over musea in de omgeving van Ouwerkerk? Bekijk dan dit handig overzicht

Het verhaal van het Watersnoodmuseum

Museum informatie

Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
Ouwerkerk

0111 644 382
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.50
Groepen > 15 personen€10.00
Kinderen (5 tot 12 jaar) | CJP€7.00
Kinderen (tot en met 4 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van het museum. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum