Museum informatie

TextielMuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14.50
Jongeren (13 tot 18 jaar)€5.00
CJP€4.00
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

TextielMuseum


In de sfeervolle stad Tilburg bevindt zich het TextielMuseum. Dit bijzondere museum is gehuisvest in een voormalige textielfabriek van de firma C. Mommers & Co., die ooit een van de grootste werkgevers in de regio was. Sinds de opening in 1958, eerst in een fabrikantenvilla en later in de textielfabriek, vertelt het TextielMuseum het verhaal van de lokale textielindustrie, zowel in historische als hedendaagse context.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het TextielMuseum

witregel

Museum in bedrijf

Het TextielMuseum biedt een unieke combinatie van kunst, design, erfgoed, ambacht en innovatie. Het is niet zomaar een museum, maar een museum in bedrijf. Naast inspirerende tentoonstellingen op het gebied van kunst, mode en design, heeft het museum ook een TextielLab. Hier krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van ontwerpers, kunstenaars en architecten. Ze kunnen ter plekke ervaren hoe samples en producten worden gecreëerd, waardoor ze deelgenoot worden van het boeiende maakproces.

De collectie van het TextielMuseum

De collecties van het TextielMuseum zijn alles behalve stoffig. Van linnengoed aan boord van een schip tot pop-art mode, van koninklijk textiel tot meubeltextiel en mode(fotografie) uit de jaren ’20, er is voor elk wat wils. Het museum herbergt ook een schat aan werk van sieraadontwerpers, waardoor het zich onderscheidt als een van de belangrijkste instellingen in Nederland op dit gebied. De combinatie van educatieve programma’s, gespecialiseerde onderzoeks- en productiewerkplaatsen, en de mogelijkheid om kunstenaars en ontwerpers aan het werk te zien, maakt een bezoek aan het TextielMuseum een unieke en verrijkende ervaring.

Jouw bezoek aan het TextielMuseum

Wil je het museum nu zelf bezoeken? Bereid je dan goed voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen kijk je een van de korte documentaires die we in het museum maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum