Museum informatie

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE
Hilversum

035- 677 5555
klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00
Zondag 10:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €17.00
Kinderen 4 t/m 12 jaar, CJP & studenten €9.50
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart & ICOM Gratis
Tickets

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid


Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid biedt toegang tot het landelijk media-archief en is daarmee de grootste in zijn soort in Europa. Beeld en Geluid is ontstaan uit een fusie in 1997 tussen verschillende archieven met als doel een compleet, landelijk media-archief samen te stellen. Tot 2002 ging het instituut door het leven als het Nederlands Audiovisueel Archief.

Beeld en Geluid Experience

Een belangrijk onderdeel van het museum is de Beeld en Geluid Experience. In deze tentoonstelling krijgt de bezoeker na de entree een ring mee. Hiermee kun je een activiteit starten of extra uitleg krijgen. Je kunt er onder andere een eigen soap filmen, kinderprogramma’s van vroeger bekijken en een eigen journaal samenstellen. Het instituut speelt ook in op nieuwe ontwikkelingen. Zo is er bijvoorbeeld een tentoonstelling over YouTube & Vloggers.

Collectie

In het archief zijn beelden, muziek, radio en games opgenomen die een inkijk geven in de historie van Nederland en de ontwikkeling van media van de afgelopen 100 jaar. In totaal telt de collectie meer dan één miljoen uur aan audiovisuele media en deze collectie groeit nog dagelijks.

Gebouw

Iedereen die wel eens het Mediapark in Hilversum heeft bezocht zal de buitenkant waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het instituut huist sindsdien 2006 in dit opvallend gekleurde gebouw en bevindt zich op een toepasselijk locatie, vlakbij vele tv-omroepen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less