Door de ogen van… Steven BrunswijkSerieus grappig

Zijn alle grappen grappig? Waar mag je nu wel grappen over maken en welke grappen kunnen echt niet door de beugel? Zijn er grenzen? In de tentoonstelling Serieus grappig ontdek je alles over satire en hoe satire zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Serieus grappig laat je lachen maar zet je ook aan het denken. Welke fragmenten uit de Nederlandse mediageschiedenis herken jij?

Wat is er te zien?

Altijd al benieuwd geweest naar de launchpad van Arjen Lubach of het spijkerbed van Hans Teeuwen? Een rijke collectie aan memorabilia, televisiefragmenten en unieke spotprenten binnen het thema satire zijn hier te zien. Je leert alles over satire en de gedachtegang erachter. Schuren doet de tentoonstelling Serieus grappig niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk dankzij muren van schuurpapier.

Iedere laatste donderdag van de maand organiseert Beeld en Geluid een satirische avondje uit. Bekende satiremakers komen alles vertellen over hun werk en hun inspiratie. Satiremakers als Youp van ’t Hek, Arjen Ederveen en Paul Haenen gaan in gesprek  met Harm Edens of Jack Spijkerman. Tot eind augustus staat iedere laatste donderdag van de maand in het teken van een satirisch avondje uit.

Door de ogen van… Steven Brunswijk

Voor deze video gaat conservator Jop Euwijk (Beeld en Geluid) in gesprek met Steven Brunswijk. Steven Brunswijk is een uit Paramaribo afkomstige komiek en presentator. Samen bezoeken zij Serieus grappig waar Steven zijn licht laat schijnen over deze tentoonstelling en satire in Nederland.

Ga de tentoonstelling Serieus Grappig bekijken en ontdek alles over satire in Nederland. Bekijk de video’s op onze website en breng voor 15 september 2019 een bezoek aan Beeld en Geluid.

 

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het VSBfonds, Prins Bernhard Culuurfonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en Vluchtelingenwerk Nederland.

vsb fonds, museumtv   Prins Bernhard Cultuurfonds logo MuseumTV

Gravin van Bylandt Stichting satire

Door de ogen van... Steven Brunswijk

Museum informatie

Beeld & Geluid

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€19.50
8 t/m 17 jaar€12.50
CJP / Studenten€9.50
0 t/m 7 jaar, Museumkaart, ICOM, VriendenLoterij VIP-KAART Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum