Museum informatie

Nederlands Fotomuseum
Las Palmas Wilhelminakade 332
3072 AR
Rotterdam

(+31) 010 20 30 405
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene 26+€14.00
18 t/m 25 jaar & CJP€7.00
Ambassador, Friend, Fan, t/m 17 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Rotterdampas, ICOM & Vereniging Rembrandt Gratis
starTe zien op MuseumTV

Nederlands Fotomuseum


Het Nederlands Fotomuseum is het grootste museum voor fotografie in Nederland. Met zijn grote collectie van rond de 5,5 miljoen beelden, is er voor ieder wat wils. Van heden tot verleden en van alledaags tot experimenteel: alle hoeken van de fotografie worden belicht.

witregel

Drie dingen die je moet weten over het Nederlands Fotomuseum

witregel

Nederlands Fotomuseum collectie: toonaangevende namen naast jong talent

Jaarlijks presenteert het museum ongeveer tien tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn van zowel buitenlandse als Nederlandse fotografen. Henri Cartier-Bresson, Nan Goldin en Lewis Hine zijn een aantal voorbeelden die al een plek kregen in tentoonstellingen van het museum. Naast grote namen krijgt ook jong talent vaak een podium in het museum. Het museum stelt tevens werk uit eigen collectie tentoon. Met 166 archieven van Nederlandse fotografen (onder anderen van Ed van der Elsken, Aart Klein en Cas Oorthuys) heeft het museum een enorme collectie. In samenwerking met het buitenland komen ook vaak nieuwe tentoonstellingen tot stand.

De Eregalerij van de Nederlandse fotografie

In de Eregalerij van het Nederlands Fotomuseum zijn diverse topstukken te bezichtigen uit de Nederlandse fotografische geschiedenis. Er is bij de samenstelling van de Eregalerij gelet op maatschappelijke waarde, of het werk historisch is of over artistieke kwaliteit(en) beschikt. Daarnaast is er bij deze tentoonstelling ook expliciet gelet op meerstemmigheid. Dat houdt in dat je in de Eregalerij ook foto’s ziet die voorheen over het hoofd zouden worden gezien in de grote traditionele witte kamer. Hierdoor zie je in de Eregalerij dus ook dat er kwetsbare onderwerpen worden aangesneden, zoals het slavernijverleden van Nederland. 

Jouw bezoek aan het Nederlands Fotomuseum 

Alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan het Nederlands Fotomuseum vind je aan de linkerkant van deze pagina. Zo vind je hier onder meer de openingstijden en ticketprijzen. Voor alle actuele informatie bezoek je de website van het museum. Vergeet tot slot niet om een nieuw filmrolletje in je camera stoppen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum