Museum informatie

Nederlands Fotomuseum
Las Palmas Wilhelminakade 332
3072 AR
Rotterdam

(+31) 010 20 30 405
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene 26+€14.00
18 t/m 25 jaar & CJP€7.00
Ambassador, Friend, Fan, t/m 17 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart, Rotterdampas, ICOM & Vereniging Rembrandt Gratis
starTe zien op MuseumTV

Nederlands Fotomuseum


Het Nederlands Fotomuseum is het grootste museum voor fotografie in Nederland. Met haar grote collectie van rond de 5,5 miljoen beelden, is er voor ieder wat wils. Van heden tot verleden en van alledaags tot experimenteel: alle hoeken van de fotografie worden belicht.

Tentoonstellingen

Jaarlijks presenteert het museum ongeveer tien tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn van zowel buitenlandse als Nederlandse fotografen. Henri Cartier-Bresson, Nan Goldin en Lewis Hine zijn een aantal voorbeelden die al een plek kregen in tentoonstellingen van het museum. Naast grote namen krijgt ook jong talent vaak een podium in het museum.

Het museum stelt tevens werk uit eigen collectie tentoon. Met 166 archieven van Nederlandse fotografen (o.a. van Ed van der Elsken, Aart Klein en Cas Oorthuys) heeft het museum een enorme collectie. In samenwerking met het buitenland komen ook vaak nieuwe tentoonstellingen tot stand.

De collectie van het Nederlands Fotomuseum

Elk jaar wordt de collectie breidt de collectie uit. De collectie wordt gepresenteerd met behulp van de nieuwste technieken. Ook is het gericht op een zo breed mogelijk publiek. Op die manier kan iedereen genieten van de enorme collectie. Daarnaast wordt er steeds meer van het archief digitaal opgeslagen, waardoor een groot deel van de collectie ook online te bewonderen is.

Het Fotomuseum is daarnaast belangrijk vanwege het restauratie atelier, die zij als enige museum van Nederland in bezit hebben. Dit zorgt ervoor dat het museum tot één van de belangrijkste fotografiemusea van Europa behoort en een belangrijke speler is op het gebied van behoud van fotografie.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.