Museum informatie

Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK
Amsterdam

+31 (0)20 520 0400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Op 31 oktober 2022 sluiten de deuren van het Rembrandthuis in verband met een verbouwing. Op 18 maart 2023 heropent het museum met meer Rembrandt, meer museale ruimtes, meer verhalen en meer duurzaamheid. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Het Rembrandthuis


Museum Het Rembrandthuis vertelt het levensverhaal van Rembrandt van Rijn. Deze schilder kennen mensen veelal van zijn portretten, maar het museum toont Rembrandt ook als mens, leermeester, verzamelaar, ondernemer en Amsterdammer. Het Rembrandthuis geeft daarnaast rondleidingen en organiseert lezingen in samenwerking met ARTIS en de Vrije Academie.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum Het Rembrandthuis

witregel

Het centrum van geld en cultuur

Het museum in de Jodenbreestraat bevindt zich in het voormalige woonhuis van Rembrandt van Rijn. Toen de kunstenaar succesvol werd kocht hij het statige pand in de straat die toentertijd nog de Sint Antoniebreestraat heette. De plek was geliefd onder de elite en Rembrandt mocht de top van de Amsterdamse kunstwereld tot zijn buren rekenen. In het pand, dat waarschijnlijk gemaakt is door de beroemde architect Jacob van Campen, woonde Van Rijn uiteindelijk bijna twintig jaar tot hij na zijn faillissement het huis noodgedwongen moest verlaten. 

Hoe het huis weer opleefde

Het feit dat de beroemde Rembrandt in het pand aan de Jodenbreestraat had gewoond, verwaterde langzaam. Aan het begin van de twintigste eeuw is het Rembrandthuis zelfs sterk in verval geraakt. Gelukkig ontstaat niet veel later het besef van de cultuurhistorische waarde van het gebouw voor Amsterdam en de rest van Nederland. In 1908 en 1911 wordt het pand dankzij grondige restauraties gered. Na de restauratie krijgt het gebouw een museale functies en worden prenten van Rembrandt tentoongesteld aan het grote publiek. 

Jouw bezoek aan Museum Het Rembrandthuis

Je vindt Het Rembrandthuis in Amsterdam, vlakbij metrostation Waterlooplein. Museum Het Rembrandthuis is gevestigd in een pand met een rijke geschiedenis. De schilder heeft er namelijk zelf gewoond en gewerkt! Tegenwoordig doet het gebouw al meer dan honderd jaar dienst als museum. Naast de vaste tentoonstelling tref je in Museum Het Rembrandthuis ieder jaar ook meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Zo zag je er in 2021 de tentoonstelling Hansken, Rembrandts Olifant waar wij een kijkje mocht nemen. Kijk deze tentoonstelling hier terug. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Het Rembrandthuis. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum