Museum informatie

Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK
Amsterdam

+31 (0)20 520 0400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15
Kinderen (0 t/m 5 jaar) Gratis
Kinderen (6 t/m 17 jaar)€6
Stadspas€1
Studenten€10
ISIC€10
I Amsterdam City Card Gratis
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vrienden van het Rembrandthuis Gratis
Leden Vereniging Rembrandt Gratis
BGL VIP kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Het Rembrandthuis


Museum Het Rembrandthuis

Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam vertelt het levensverhaal van Rembrandt. Deze schilder kennen mensen veelal van zijn vele zelfportretten, historiestukken en intrigerende tronies en portretten. Het museum toont naast zijn werken ook Rembrandt als mens, leermeester, verzamelaar, ondernemer en Amsterdammer.

Het pand waarin het museum gevestigd is heeft een rijke geschiedenis. Rembrandt heeft er namelijk zelf gewoond en gewerkt! Meer dan 100 jaar wordt dit gebouw al als een officieel museum gebruikt.

Tentoonstellingen

Nu te zien

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Op dit moment is ‘Hansken, Rembrandts Olifant’ te zien in het museum.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de olifant die in de 17e eeuw door heel Europa trok en werd getekend en geschilderd door verschillende kunstenaars, waaronder Rembrandt. In de tentoonstelling is er een speciale kinderlijn met activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarnaast is Het Rembrandthuis een samenwerking aangegaan met ARTIS en de Vrije Academie. Dit uit zich in rondleidingen en lezingen. Voor meer informatie hierover, neem een kijkje op de website.

Verwacht

In augustus van dit jaar is er een tentoonstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar genaamd ‘Hallo Rembrandt!’ te zien. In deze tentoonstelling ga je vooral zelf aan de slag.

Daarnaast vindt de tentoonstelling ‘Hoed op voor Rembrandt’ plaats. Kinderen van basisscholen in Amsterdam ontwierpen een hoed en zijn geportretteerd, in de geest van Rembrandt, door fotograaf Marije van der Hoeven.

Activiteiten

Ook organiseert het museum verschillende activiteiten. Zo worden er elke dag ‘verfdemonstraties’ gehouden.

Tijdens deze demonstraties kun je met je eigen ogen zien hoe de verf uit de 17e eeuw werd gemaakt. Olieverf kocht je in die tijd nog niet in een tube, zoals we dat nu doen. Met pigmenten en lijnolie maakte men zelf olieverf. De demonstraties worden elke dag in het atelier van Rembrandt gegeven tussen 10:15 – 12:30 uur en 13:00 – 16:45 uur.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.