Museum informatie

Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK
Amsterdam

+31 (0)20 520 0400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15
Kinderen (0 t/m 5 jaar) Gratis
Kinderen (6 t/m 17 jaar)€6
Stadspas€1
Studenten€10
ISIC€10
I Amsterdam City Card Gratis
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vrienden van het Rembrandthuis Gratis
Leden Vereniging Rembrandt Gratis
BGL VIP kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Het Rembrandthuis


Museum Het Rembrandthuis vertelt het levensverhaal van Rembrandt. Deze schilder kennen mensen veelal van zijn portretten, maar het museum toont hem ook als mens, leermeester, verzamelaar, ondernemer en Amsterdammer. Het Rembrandthuis geeft daarnaast rondleidingen en organiseert lezingen in samenwerking met ARTIS en de Vrije Academie.

Waar staat het Rembrandthuis, openingstijden en andere algemene informatie

Je vindt Het Rembrandthuis in Amsterdam, vlakbij metrostation Waterlooplein. Museum Het Rembrandthuis is gevestigd in een pand met een rijke geschiedenis. De schilder heeft er namelijk zelf gewoond en gewerkt! Tegenwoordig doet het gebouw al meer dan honderd jaar dienst als museum. Naast de vaste tentoonstelling tref je in Museum Het Rembrandthuis ieder jaar ook meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Zo zag je er in 2021 de tentoonstelling Hansken, Rembrandts Olifant, waar MuseumTV een kijkje mocht nemen. Kijk deze tentoonstelling hier terug. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Het Rembrandthuis. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie van het museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Museum Het Rembrandthuis? Krijg dan alvast een impressie van Het Rembrandthuis door het bekijken van onze documentaire. Wil je tijdens je culturele dagje uit in Amsterdam nog een ander museum bezoeken? Neem dan een kijkje bij het Joods Museum dat je op vijf minuten lopen van Het Rembrandthuis vindt. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de video’s die we er maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.