Museum informatie

Limburgs Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.50
Jeugd (4 t/m 17 jaar)€8
t/m 3 jaar Gratis
Studenten€8
Gezinskaart (max. 2 volwassenen, 3 kinderen)€39.50
CJP€4
Museumkaart Gratis
Vrienden van het Limburgs Museum Gratis
ICOM Gratis
Op de dagen dat het museum geopend is, is het Museumcafé te bezoeken van 10:30 - 17:30 uur (keuken tot 15:30 uur). Tickets
starLid van MuseumTV

Limburgs Museum


Limburgs Museum

Het Limburgs Museum vertelt en verbeeldt verhalen van Limburgers. De collectie van het museum reflecteert deze verhalen en nodigt bezoekers uit tot interactie. Vaste- en wisseltentoonstellingen over interessante onderwerpen worden het hele jaar door georganiseerd. Bekende merken en namen komen hier vaak in voorbij. Ook worden er evenementen georganiseerd die je als bezoeker bij kunt wonen.

Het museum is leuk en voor het hele gezin. Niet alleen de tentoonstellingen en evenementen zijn interessant, maar ook het gebouw waarin het museum gevestigd is vertelt een verhaal en creëert een toegevoegde waarde door zijn historie, de locatie en de architectuur.

Collectie

Het museum heeft een grote collectie historische kunstwerken en gebruiksvoorwerpen. Denk hierbij aan affiches, schilderijen uit de 17e eeuw en huishoudartikelen uit de 20e eeuw.

Projecten

Het Limburgs Museum organiseert het hele jaar door diverse projecten en tentoonstellingen. Een van die projecten is ‘Vrijheid in Beeld’.

Met dit project wordt er een verbinding tussen het verleden en het heden en tussen verschillende generaties gemaakt. Het project is opgezet vanwege de 75 jaar vrijheid die we in 2019 en 2020 vieren. Het museum vindt het belangrijk om recente geschiedenis en historisch erfgoed te delen met de nieuwe generatie. Op die manier wordt er van het verleden geleerd en is deze kennis in de toekomst in te zetten.

Vanwege de vele ‘ooggetuigen’ die de herinneringen nog met zich meedragen leeft het onderwerp ‘tweede wereldoorlog’ nog steeds. De tweede wereldoorlog laat ons veel contrasten zien. Mensen leefden in angst, maar het dagelijkse leven ging gewoon door.

Het project brengt vrijheid in beeld door levens van verschillende mensen in beeld te brengen. Herinneringen, memoires, emoties, kunstwerken en verhalen worden door verschillende vormen van media overgebracht. Denk hierbij aan moderne kunst en videografie. Bezoek de website van het museum voor een overzicht van de activiteiten die aan dit project verbonden zijn.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.