De collectie van het Zandvoorts MuseumDe collectie

Het Zandvoorts Museum heeft een vaste collectie en tentoonstellingen die te maken hebben met de bekende badplaats. Er vinden veel thematentoonstellingen plaats. In de vaste collectie zijn werken van onder andere Thérèse Schwartze en Johannes Hermanus Barend Koekoek te vinden. Er zijn veel portretten en zeegezichten te bewonderen. Uit de kunst van het Zandvoorts Museum kun je opmaken hoe het leven er vroeger was. Met de wisseltentoonstellingen wil het museum ook aandacht besteden aan kunst van nu. Kortom, het Zandvoorts Museum laat verleden en heden samenkomen in één museum. Daarnaast neemt het museum deel aan vele evenementen, zoals het EK Zandsculpturen.

De Zeeschilders – Over water en vergezichten

In de Zestiende Eeuw werden zeegezichten enorm populair en een genre opzich. Grote schepen op zee deed men denken aan de VOC en aan welvaart. Dit genre is tegenwoordig nog steeds populair. De huidige wisseltentoonstelling gaat over de Zeeschilders. Er hangt werk van Nederlandse kunstenaars die de zee hebben afgebeeld. Zandvoort staat natuurlijk het meest bekend om het strand en de zee. De tentoonstelling loopt van 3 maart 2021 tot 2 mei 2021.

Het Huis van Kees de Muis

De zolder van het museum is ingericht als ruimte voor kinderen. Je kan het huis van Kees de muis in en leren over Zandvoort dankzij de mooie tekeningen. Als je met je school komt, kan je gebruik maken van het educatieve programma en leer je nog meer over de geschiedenis van Zandvoort! Spelen in het huis van Kees de muis kan van 3 maart 2021 tot 31 december 2021.

Promo | De collectie van het Zandvoorts Museum

De collectie van het Zandvoorts Museum

Museum informatie

Zandvoorts Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
VriendenLoterij VIP-KAART€3.00
Jeugd (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum