Museum informatie

Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
042 KA Zandvoort
Zandvoort

0232050972
info@zandvoortsmuseum.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Museumjaarkaart Gratis
ICOM Gratis
Jeugd tot 18 jaar Gratis
Volwassenen€5
Zandvoortpas€2.50
Haarlempas€2.50
Rondleiding€6.50
Rondleiding met Museumjaarkaat€3.25
Wandeling door oud Zandvoort€5
star_border Geen lid van MuseumTV

Zandvoorts Museum


Zandvoorts Museum

Het Zandvoorts Museum is het museum voor kunst en geschiedenis in en over Zandvoort. Het museum geeft, met behulp van historische objecten uit haar collectie, een beeld van de geschiedenis van Zandvoort. Het museum heeft vaste en wisselende tentoonstellingen die allen een belangrijk verhaal van en over Zandvoort vertellen. Dit zijn verhalen die niet alleen voor Zandvoorters interessant hoeven te zijn, maar juist ook voor een veel groter publiek. De tentoonstellingen hebben dan altijd wel een link naar Zandvoort maar kunnen de ene keer over de Formule 1 in Zandvoort gaan en de andere keer over klederdracht uit de streek. Kortom: het is altijd een verassing wat je te zien krijgt.

 

Tentoonstelling Sisi in Zandvoort

Je kent het verhaal van Keizerin Sisi misschien wel. Het verhaal dat vooral beroemd is geworden door de film ‘Sissi’ met Romy Schneider, die elk jaar met Kerst honderden keren herhaald wordt. Een film vol pracht en praal over het leven van Sisi. Het leven van Sisi bestond echter niet alleen maar uit rozengeur en maneschijn. Sterker nog, Sisi had een vrij treurig leven. Ze was depressief, had een slecht eigenbeeld en ze leed, zoals wij nu zouden zeggen, aan anorexia nervosa. De tentoonstelling laat een beeld zien van Sisi zoals velen haar kennen; een leven vol pracht, praal, en luxe. Maar als laag over dit alles vertelt de tentoonstelling het echte verhaal van Sisi en laat de tentoonstelling dingen zien die je misschien doen twijfelen aan haar luxe leven. Wist je bijvoorbeeld dat Sisi tijdens het slapen een slaapmasker droeg bestaande uit rauw vlees? Dit hielp, zo dacht zij, om haar huid jong en mooi te laten blijven en om rimpels tegen te gaan. Dit en andere weetjes over Sisi kom je te weten in de tentoonstelling ‘Sisi in Zandvoort’.

De relatie tussen Sisi en Zandvoort komt ook aan bod. Sisi heeft namelijk in 1884 en 1885 een aantal maanden in Zandvoort doorgebracht. In de tentoonstelling is er veel aandacht voor dit verblijf van Sisi in Zandvoort.

De tentoonstelling is te zien tot en met 1 maart 2020.

 

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.