Museum informatie

Zandvoorts Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
VriendenLoterij VIP-KAART€3.00
Jeugd (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis
starTe zien op MuseumTV

Zandvoorts Museum


Het Zandvoorts Museum is hét museum voor kunst en geschiedenis in en over Zandvoort. Met behulp van historische objecten uit haar collectie geeft het museum een beeld van de geschiedenis van Zandvoort. Dit zijn verhalen die niet alleen voor Zandvoorters interessant zijn, maar juist ook voor een veel groter publiek. Het museum heeft vaste en wisselende tentoonstellingen die allen een belangrijk verhaal van en over Zandvoort vertellen. Van de Formule 1 in Zandvoort tot klederdracht uit de streek, het is altijd een verrassing wat je te zien krijgt in het Zandvoorts Museum.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Zandvoorts Museum

witregel

De nostalgie van Zandvoort

De geschiedenis van Zandvoort wordt aan de hand van interactief collectiebeheer, de erfgoedleerlijn voor basisscholen en georganiseerde wandelingen door het oude centrum van het dorp besproken. Daarnaast is in de verschillende stijlkamers van het museum de nostalgie van oud Zandvoort terug te vinden. Hier krijg je een uniek kijkje in hoe het leven in Zandvoort vroeger was.

Sla je slag in de museumwinkel

In de museumwinkel zijn verschillende Zandvoortse producten te koop en betaalbare kunstobjecten die samenhangen met de lopende tentoonstelling. Van boeken over de geschiedenis van Zandvoort tot ansichtkaarten en kunstwerken, er is voor ieder wat wils.

Het Zandvoorts Museum online

Voor degenen die niet in staat zijn om het museum fysiek te bezoeken, is de collectie van het Zandvoorts Museum online toegankelijk via hun website. Ontdek duizenden prenten, foto’s en schilderijen van Zandvoort en haar geschiedenis.

Jouw bezoek aan het Zandvoorts Museum

Wil je het museum zelf gaan bekijken? Bereid je bezoek dan goed voor met behulp van de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Om een voorproefje van het museum te krijgen bekijk je de korte documentaire die we er maakten. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum