De collectie van Stedelijk Museum AlkmaarStedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. Verdiep je in de historie van de stad. In het museum wordt het verleden van Alkmaar laten zien in interactieve opstellingen met grote collecties oude en vroegmoderne kunst.

In het museum wordt het verleden laten zien in afwisselende en interactieve opstellingen met fraaie collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid. De Gouden Eeuw, Victorie! en Portret van Alkmaar laten bijvoorbeeld de rijke stadsgeschiedenis zien. Het museum biedt daarnaast een verrassende presentatie van haar mooie collectie Bergense School. Deze tentoonstelling laat het Noord-Hollands expressionisme zien tijdens zijn piek. De diversiteit maakt dit Stedelijk Museum dan ook aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Collectie van Stedelijk Museum Alkmaar

Twee keer per jaar wordt de vaste collectie aangevuld met wisseltentoonstellingen: de ene keer werken uit de Gouden Eeuw van Alkmaar en de andere keer van de Bergense School. Op steenworp afstand van de stad ligt namelijk het dorpje Bergen. Het werd ontdekt door kunstenaars omdat een heel aangename plek was om te wonen en schilderen. In Frankrijk was in het begin van de 20ste eeuw al veel gaande in de kunstwereld. Het duurde even voordat het Nederland bereikte. Toen veel Nederlandse kunstenaars op bezoek gingen in Parijs en hierover vertelden aan hun vrienden in Bergen, ontstond de Bergense School.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Artbite

Mini-docu

Museum informatie

Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE
Alkmaar

072 - 5489789
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.00
CJP & Alkmaarpas€8.00
Gezinsticket (2 volw. + kinderen)€16.00
Jongeren t/m 18 jaar, Vrienden, Museumkaart, ICOM & Vereniging Rembrandt Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.