Museum informatie

Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE
Alkmaar

072 - 5489789
info@museumalkmaar.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.00
CJP & Alkmaarpas€8.00
Gezinsticket (2 volw. + kinderen)€16.00
Jongeren t/m 18 jaar, Vrienden, Museumkaart, ICOM & Vereniging Rembrandt Gratis
starLid van MuseumTV

Stedelijk Museum Alkmaar


Het Stedelijk Museum Alkmaar heeft de taak om de (kunst)geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad te bewaren en tentoon te stellen. Het museum is dé plek voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil ontdekken. Het stedelijk museum representeert het verleden via interessante interactieve opstellingen van de collecties. Deze opstellingen wisselen steeds, zodat het museum bij elk bezoek iets nieuws brengt.

Het museum heeft ook tijdelijke tentoonstellingen, kijk hier wat er nu te zien is.

Collectie

Het museum heeft verschillende vaste collecties. ‘Gouden Eeuw’, ‘Victorie!’ en ‘Portret van Alkmaar’ vertellen het verhaal van de roemrijke stadsgeschiedenis. Daarnaast is er de indrukwekkende collectie van de Bergense School te zien. Hier zie je kunstwerken van kunstenaars als Else Berg, Mommie Schwarz, Leo Gestel, Dirk Filarski, Gerrit Willem van Blaaderen, Arnout Colnot en Piet en Matthieu Wiegman.

De ‘Gouden Eeuw’ collectie gaat over de gouden eeuw van Alkmaar, waar je onder andere een grote collectie schilderijen van Caesar van Everdingen kunt zien. De collectie ‘Victorie!’ gaat over het beleg van Alkmaar in 1573 en hoe Alkmaar deze belegering weerstond. Tot slot kun je het DNA van de stad ontdekken in de ‘Portret van Alkmaar’ collectie. De bezoeker maakt hier kennis met de getalenteerde inwoners en de verrassende episodes uit de geschiedenis van de stad. De veelzijdigheid van de collecties maakt het Stedelijk Museum Alkmaar aantrekkelijk voor een breed publiek.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.