Museum informatie

Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE
Alkmaar

072 - 5489789
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.50
CJP & Alkmaarpas€9.50
Jongeren t/m 18 jaar, Vrienden, Museumkaart, ICOM & Vereniging Rembrandt Gratis
starTe zien op MuseumTV

Stedelijk Museum Alkmaar


Museum Alkmaar heeft de taak om de (kunst)geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad te bewaren en tentoon te stellen. Het museum is dé plek voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil ontdekken. Het museum representeert het verleden via interessante interactieve opstellingen van de collecties. Deze opstellingen wisselen steeds, zodat het museum bij elk bezoek iets nieuws brengt.

witregel

Drie dingen die je moet weten over Stedelijk Museum Alkmaar

witregel

Het geheugen van de stad

Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken. Verdiep je in de historie van de stad. Treed in de vaste collectie Gouden Eeuw van Alkmaar binnen in een wereld waarin ontwikkeling, welzijn en rijkdom onontkoombaar zijn. Met schilderijen van onder meer Gerard van Honthorst, Maarten van Heemskerck en Willem van de Velde (de Oude) neemt het museum de kijker bij de hand en vertelt over de veranderingen die de kaasstad doormaakte gedurende de Gouden Eeuw. In het Stedelijk Museum wordt het verleden van Alkmaar laten zien in interactieve opstellingen met grote collecties oude en vroegmoderne kunst.

De Gouden Eeuw en de Bergense School

Twee keer per jaar wordt de vaste collectie aangevuld met wisseltentoonstellingen: de ene keer werken uit de Gouden Eeuw van Alkmaar en de andere keer van de Bergense School. Op steenworp afstand van de stad ligt namelijk het dorpje Bergen. De plaats werd (her)ontdekt door kunstenaars omdat een heel aangename plek was om te wonen en schilderen. In Frankrijk was in het begin van de twintigste eeuw al veel gaande in de kunstwereld. Het duurde even voordat deze opleving in de kunst ook Nederland bereikte. Toen veel Nederlandse kunstenaars op bezoek gingen in Parijs en hierover vertelden aan hun vrienden in Bergen, ontstond de Bergense School.

Jouw bezoek aan Stedelijk Museum Alkmaar

Museum Alkmaar heeft verschillende vaste collecties die tezamen vertellen over de roemrijke stadsgeschiedenis. Daarnaast vind je expositie Stedelijk Museum Alkmaar met een indrukwekkende collectie van de Bergense School. Recentelijk heeft het museum een topstuk aan expositie Museum Alkmaar mogen toevoegen. Meesterschilder Emanuel de Witte Stedelijk Museum Alkmaar is definitief terug. Wil je actuele informatie over Stedelijk Museum Alkmaar prijzen en openingstijden? Bezoek dan hun website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum