Sieraden – Makers & DragersVan verfijnde gouden sieraden uit Azië en Zuid-Amerika tot aan sieraden die gemaakt zijn van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen uit Oceanië: de uitgebreide collectie van de tentoonstelling ‘Sieraden – Makers & Dragers’ geeft een bijzondere kijk op het gebruik van sieraden wereldwijd. Samengesteld uit de collecties van het Afrika Museum, Museum Volkenkunde, Wereldmuseum Rotterdam en het Tropenmuseum biedt deze tentoonstelling een overzicht van eeuwenoude tot hedendaagse sieraden, gemaakt door ontwerpers van over de hele wereld.

Van goud tot papier

De behoefte van de mens om zich met pracht en praal te versieren is misschien wel zo oud als de mensheid zelf. De betekenis achter het dragen van sieraden is echter niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen dragen het om een bepaalde macht of rijkdom uit te stralen, anderen vooral om zichzelf mooier te maken. De tentoonstelling neemt je mee in de wereld van deze sieradendragers en laat op beeldende wijze zien met welke materialen deze sieraden zijn gemaakt. Van goud, zilver en edelstenen tot hout pitten en papier: geen materiaal blijft door de eeuwen heen ongebruikt.

De sieradenmakers

Naast de vertoning van deze grote collectie sieraden, staan in de tentoonstelling de verhalen van de makers en ontwerpers achter deze sieraden centraal. Door je te verdiepen in hun maaktechnieken leer je niet alleen meer over de kneepjes van het vak, maar krijg je ook inzicht in de levenswijze, historie en culturele identiteit van deze sieradenmakers. De tentoonstelling is daarbij niet alleen een ode aan sieradenmakers uit het verleden; ook hedendaagse ontwerpers worden uitgelicht.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS
Berg en Dal

088 - 00 42 800
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 19 jaar)€15.00
Jeugd (4 t/m 18 jaar)€6.00
Student€10.00
CJP€9.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, ICOM, Rembrandtkaart & Vriendenpas Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.