Museum informatie

Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS
Berg en Dal

088 - 00 42 800
info@afrikamuseum.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 19 jaar)€15.00
Jeugd (4 t/m 18 jaar)€6.00
Student€10.00
CJP€9.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, ICOM, Rembrandtkaart & Vriendenpas Gratis
Tickets
starLid van MuseumTV

Afrika Museum


In Berg en Dal, vlakbij Nijmegen, vind je het Afrika Museum. In een binnen- en buitenmuseum ontdek je Afrikaanse kunst, traditionele objecten en de Afrikaanse architectuur. Elk voorwerp vertelt een eigen verhaal.

Het begin van het Afrika Museum

Het begon allemaal met een kleine maar waardevolle verzameling. De verzameling was van de missionarissen van de Congregatie van de H. Geest. De leden hiervan werkten en werken in Afrika. De doelstelling was om een grotere kijk te geven op de belevingswereld van de mensen in die gebieden waar ze al lang werkzaam zijn.
In 1954 werd het Afrika Museum opgericht door P. Bukkens, oud-missionaris in Tanzania. In de villa waar de missionarissen woonden werd eerst een museum gemaakt. Hierin werd aandacht gegeven aan de kunst en religie van het oude Afrika. Het museum werd een onafhankelijke stichting in 1956. Een jaar daarop werd er in de tuin van de villa een nieuw museumgebouw geopend.

Het Afrika Museum nu

Tegenwoordig is er een prachtige en zeer bijzondere collectie te zien. Van hedendaagse Afrikaanse kunst tot traditionele objecten van begin 19e eeuw. Hier leer je veel over de gebruiken, gewoonten en religies van de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora. In het buitenmuseum maak je kennis met de traditionele architectuur van vijf volken uit de volgende landen: Ghana, Lesotho, Mali, Kmeroen en Benin. Voor de kids is er zelfs een kinderbeeldenbos. Vol dieren uit Afrikaanse mythen. Op deze beelden mag geklommen en gespeeld worden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.