Museum informatie

Afrika Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 19 jaar)€15.00
Jeugd (4 t/m 18 jaar)€6.00
Student€10.00
CJP€9.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, ICOM, Rembrandtkaart & Vriendenpas Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Afrika Museum


In Berg en Dal vind je het Afrika Museum. Hier ontdek je Afrikaanse kunst, traditionele objecten en de Afrikaanse architectuur. Elk voorwerp vertelt een eigen verhaal.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Afrika Museum

witregel

Het begin van het Afrika Museum

Het begon allemaal met een kleine, maar waardevolle verzameling. Deze verzameling kwam van de paters en missionarissen van de Congregatie van de Heilige Geest. De leden hiervan werkten en werken in Afrika. De doelstelling was om een grotere kijk te geven op de belevingswereld van de mensen in die gebieden. In 1954 werd het Afrika Museum opgericht door Piet Bukkens (1900-1970). Piet Bukkens was oud-missionaris in Tanzania. In de villa waar de arbeiders woonden werd het museum gevestigd. Hier werd aandacht besteed aan de kunst en religie van het oude Afrika. Het museum werd een onafhankelijke stichting in 1956. Een jaar daarop werd er in de tuin van de villa een nieuw museumgebouw geopend.

Het museum vandaag de dag

Tegenwoordig is er een prachtige en zeer bijzondere collectie te zien, van hedendaagse Afrikaanse kunst tot traditionele objecten van begin negentiende eeuw. Hier leer je veel over de gebruiken, gewoonten en religies van de verschillende Afrikaanse landen. Daarnaast organiseert het museum ook tijdelijke tentoonstellingen. In het buitenmuseum maak je kennis met de traditionele architectuur uit vijf verschillende landen. Voor kinderen is er zelfs een speciaal bos vol beelden van dieren uit Afrikaanse mythes. Op deze beelden mag geklommen en gespeeld worden.

Nationaal Museum van Wereldculturen

In 2014 is het museum samen met Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum, onderdeel geworden van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Hiermee heeft het Afrika Museum haar religieuze invalshoek als missiemuseum voorgoed achter zich gelaten.

Jouw bezoek aan het Afrika Museum

Ben je benieuwd geworden naar het museum? Ga het dan met je eigen ogen bekijken. Bereid je bezoek voor met de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen bezoek je de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum