De collectie van het Nederlands OpenluchtmuseumHet Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en groot aantal activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Openluchtmuseum is daarom een uniek Nederlands museum. Het staat vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Ervaar het verleden

De geschiedenis komt tot leven in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem. Bekijk de collectie waarvoor het museum al ruim 100 jaar voorwerpen verzamelt. Zie en ontdek hoe de mensen eeuwen geleden leefden. Niet alleen kun je het allemaal bekijken, er zijn ook een hoop workshops om te volgen. Leer alles over de dieren van het platteland tijdens de dierenrondleiding, kom kijken hoe de ‘dorpssmid’ met zijn zware hamer het metaal vormt of aanschouw demonstraties van onder andere klompenmakers, nettenbreisters en tollenmakers.

Het traditionele Nederlandse leven

Het museum wil op deze manier zorgen dat het traditionele leven van de Nederlanders niet wordt vergeten. De eerste gebouwen zijn bijvoorbeeld steen voor steen uit elkaar gehaald, om in het Nederlands Openluchtmuseum weer opnieuw op te bouwen. Tegenwoordig gaat dit gelukkig wat simpeler. Zo is een traditionele woonboerderij laatst nog in grote brokken opgedeeld en als bouwpakket weer in elkaar gezet.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo

Artbite

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .