Museum informatie

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG
Arnhem

+31 (0)26-3576111

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 13 jaar)€9.50
Kinderen van 4 t/m 12 jaar€6.50
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart & begeleider van persoon met handicap Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Nederlands Openluchtmuseum


Het Nederlands Openluchtmuseum is opgericht in 1921 en was tot 1991 een rijksmuseum. Je bezoekt hier authentieke gebouwen, bekijkt historische voorwerpen en luistert naar verhalen over het ware leven uit het Nederland van vroeger. Het Nederlandse Openluchtmuseum heeft een permanente collectie dat het resultaat is van meer dan honderd jaar verzamelen. Behalve de collectie toont het museum ook wisselexposities en organiseert met activiteiten.

witregel

Drie dingen die je moet weten over het Nederlands Openluchtmuseum

witregel

Tijdreis door een kikkerland

Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en groot aantal activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlandse Openluchtmuseum is daarom een uniek Nederlands museum. Het staat vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram. Het museum wil op deze manier zorgen dat het traditionele leven van de Nederlanders niet wordt vergeten. De eerste gebouwen zijn bijvoorbeeld steen voor steen uit elkaar gehaald, om in het Nederlands Openluchtmuseum weer opnieuw op te bouwen. Tegenwoordig gaat dit gelukkig wat simpeler. Zo is een traditionele woonboerderij laatst nog in grote brokken opgedeeld en als bouwpakket weer in elkaar gezet.

Huis van de Canon van Nederland

Sinds 2017 vind je in het binnenmuseum van het Nederlandse Openluchtmuseum een tentoonstelling over de Canon van Nederland. De Canon neemt je in vijftig vensters mee langs de belangrijkste evenementen, personen en objecten uit de Nederlandse geschiedenis. Wandel door spectaculaire ‘filmsets’ die je meenemen door de tien tijdvakken waaruit de Canon bestaat. 

Nederlands Openluchtmuseum tickets en praktische info

Voor de meest actuele informatie over het Nederlands Openluchtmuseum bekijk je hun website. Hier vind je meer over Nederlands Openluchtmuseum tickets, lees je Nederlands Openluchtmuseum reviews en zie je alle georganiseerde evenementen. Je kunt ook de korte documentaire bekijken die MuseumTV heeft gemaakt in het museum. Houd er rekening mee dat het museum van 31 oktober t/m 2 december enkel is geopend als wandelpark en je de historische gebouwen niet kunt betreden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum