De collectie van Industrieel Museum ZeelandIn de collectie van Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent worden diverse Zeeuwse producten getoond. Zeeland is door de jaren heen namelijk uitgegroeid tot een provincie met veel industrie. Hoefijzers van zilver, glas voor Dubai en alom bekende melkpakken: het komt allemaal uit Zeeland.

Vaste collectie

Het museum toont het hele jaar door een vaste tentoonstelling in de collectie van Industrieel Museum Zeeland. Waan je als bezoeker in stoommachines, rokende fabrieksschoorstenen, ondergrondse naftaleidingen en de Zeeuwse industrie. Dit alles komt op een interactieve manier aanbod. Doe als kind een veiligheidstest voor fabrieksmedewerkers, neem een kijkje in de wereld van de fabrieken en sta oog in oog met een enorm stopcontact. Laat je creativiteit de loop in het 3D lab en ga aan de slag met 3D printers en 3D pennen.

 

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Industrieel Museum Zeeland
Westkade 114
4551 LA
Sas van Gent

0115-690985
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:3017:00
Donderdag12:3017:00
Vrijdag12:3017:00
Zaterdag12:3017:00
Zondag12:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.5
Kinderen (0 t/m 5 jaar) Gratis
Jeugd (6 t/m 17 jaar)€4
Museumkaart Gratis
Het gehele museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers Bij de ingang van het museumgebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart. Er is gelegenheid om direct bij de entree in- en uit te stappen Er zijn rollators en een rolstoel voor gratis gebruik beschikbaar. Het is raadzaam vooraf telefonisch te reserveren. Voor de rolstoel is een begeleider nodig. Mindervaliden en slechtzienden kunnen een hulp- of geleidehond meenemen. Niet-geleidehonden mogen in een rugzak/draagzak worden meegenomen. In andere gevallen mogen honden aangelijnd op het baasje wachten in onze ‘hondenbar’, bij de receptie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum