Museum informatie

Industrieel Museum Zeeland
Westkade 114
4551 LA
Sas van Gent

0115-690985
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:3017:00
Donderdag12:3017:00
Vrijdag12:3017:00
Zaterdag12:3017:00
Zondag12:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.5
Kinderen (0 t/m 5 jaar) Gratis
Jeugd (6 t/m 17 jaar)€4
Museumkaart Gratis
Het gehele museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers Bij de ingang van het museumgebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart. Er is gelegenheid om direct bij de entree in- en uit te stappen Er zijn rollators en een rolstoel voor gratis gebruik beschikbaar. Het is raadzaam vooraf telefonisch te reserveren. Voor de rolstoel is een begeleider nodig. Mindervaliden en slechtzienden kunnen een hulp- of geleidehond meenemen. Niet-geleidehonden mogen in een rugzak/draagzak worden meegenomen. In andere gevallen mogen honden aangelijnd op het baasje wachten in onze ‘hondenbar’, bij de receptie.
starTe zien op MuseumTV

Industrieel Museum Zeeland


Industrieel Museum Zeeland

Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent laat de verbinding tussen de industrie en Zeeland zien. Dit wordt op een interactieve manier gedaan. Het museum is dus ook voor alle leeftijden leuk en interessant.

Vaste tentoonstellingen

Het museum toont het hele jaar door een vaste tentoonstelling. Waan je als bezoeker in stoommachines, rokende fabrieksschoorstenen, ondergrondse naftaleidingen en de Zeeuwse industrie. Kom achter de meest bijzondere weetjes, zoals dat het glas dat voor wolkenkrabbers in Dubai wordt gebruikt uit Sas van Gent komt. Dit alles komt op een interactieve manier aan bod. Doe als kind een veiligheidstest voor fabrieksmedewerkers, neem een kijkje in de wereld van de fabrieken en sta oog in oog met een enorm stopcontact. Laat je creativiteit de loop in het 3D lab en ga aan de slag met 3D printers en 3D pennen.

Wisseltentoonstellingen 

Het museum organiseert ook diverse wisseltentoonstellingen. Een van deze tentoonstellingen is die over de industrie en de rol van bruggen en sluizen tijdens de oorlog. Dit thema is verbonden aan de 75 jaar vrijheid die we in 2019 hebben gevierd. Het topstuk uit deze tentoonstelling is de Matchless G3L motor, een motor uit de oorlogstijd. De tentoonstelling is van 5 september t/m 2 december te bezoeken.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Zo zijn er verschillende doedozen. Ga op een speciale missie, vul de opdrachten in en krijg aan het einde een verrassing!

Evenementen

Als bezoeker kun je evenementen van het museum bijwonen. Zo zijn er donderdag 17 oktober tijdens de herfstvakantie een hoop activiteiten voor jong en oud. Zo kun je een bibberbeestje bouwen en uittesten, een speurtocht doen en iets met een 3D pen maken. Voor (groot)ouder en kind samen betaal je €12,50 entree. Voor een extra kind betaal je €5. De minimale leeftijd bedraagt 8 jaar. Meer informatie vind je op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum