De collectie van Terra MarisIn de collectie van Terra Maris kom je alles te weten over de flora en fauna van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie en stallen van Kasteel Westhoven in Oostkapelle. Het museum is uiterst geschikt om met kinderen te bezoeken!

Vogels

Op de zolder van Terra Maris zijn een boel opgezette vogels te zien, zoals de vale gierzwaluw. Dit is een dwaalgast, een vogel die per ongeluk verkeerd is gevlogen en op een andere plek dan normaal terecht is gekomen. Er is daarnaast te zien hoe een vogel geprepareerd wordt zodat het er toonbaar uitziet voor in het museum.

Pieter Potvis

De wisseltentoonstelling tijdens het moment van filmen gaat over Pieter Potvis. Op 1 december 2017 spoelde deze enorme vis aan in Domburg en is nu te zien in museum Terra Maris.

Landschapstuin

Het Zeeuwse landschap met al haar variaties is te vinden in de landschapstuin van Terra Maris. Ontdek wat de verschillen zijn tussen dijk-, akker- en duingrond en ga zelf op onderzoek uit in de vijver. Er zijn ook hutjes en mottenkastelen te vinden. Zo’n mottenkasteel werd gebruikt om in de schuilen tegen het hoge water. Helaas weten we niet precies hoe dit soort constructies er precies uit hebben moeten gezien.

Wil je meer zien van de collectie van Terra Maris? Breng dan een bezoek aan hun website.

Promo | De collectie van Terra Maris

De collectie van Terra Maris

Museum informatie

Terra Maris
Duinvlietweg 6
4356 ND
Oostkapelle

0118 582620
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag12:0017:00
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.50
Kinderen van 4 t/m 16 jaar€7
Groepstarief volwassenen - vanaf 10 personen€8
Groepstarief kinderen - vanaf 10 personen€6.50
Leerlingtarief€3.50
Museumkaart Gratis
Terra Maris jaarkaart Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.