De collectie van Terra Maris

In de voormalige orangerie en stallen van Kasteel Westhoven is museum Terra Maris gevestigd. Bij Terra Maris in Oostkapelle kom je van alles te weten over de flora en fauna van Zeeland. Dit museum is uiterst geschikt om met kinderen te bezoeken!

Vogels

Op de zolder van Terra Maris zijn een boel opgezette vogels te zien, zoals de vale gierzwaluw. Dit is een dwaalgast, een vogel die per ongeluk verkeerd is gevlogen en op een andere plek dan normaal terecht is gekomen. Er is daarnaast te zien hoe een vogel geprepareerd wordt zodat het er toonbaar uitziet voor in het museum.

Pieter Potvis

De wisseltentoonstelling tijdens het moment van filmen gaat over Pieter Potvis. Op 1 december 2017 spoelde deze enorme vis aan in Domburg en is nu te zien in museum Terra Maris.

Landschapstuin

Het Zeeuwse landschap met al haar variaties is te vinden in de landschapstuin van Terra Maris. Ontdek wat de verschillen zijn tussen dijk-, akker- en duingrond en ga zelf op onderzoek uit in de vijver. Er zijn ook hutjes en mottenkastelen te vinden. Zo’n mottenkasteel werd gebruikt om in de schuilen tegen het hoge water. Helaas weten we niet precies hoe dit soort constructies er precies uit hebben moeten gezien.

Mini documentaire - Terra Maris

Terra Maris