Museum informatie

Terra Maris
Duinvlietweg 6
4356 ND
Oostkapelle

0118 582620
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag12:0017:00
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.50
Kinderen van 4 t/m 16 jaar€7
Groepstarief volwassenen - vanaf 10 personen€8
Groepstarief kinderen - vanaf 10 personen€6.50
Leerlingtarief€3.50
Museumkaart Gratis
Terra Maris jaarkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Terra Maris


Land van de zee

Een landschapstuin van ruim 2,5 hectare, verschillende soorten landschapstypes en duizenden verschillende objecten. In het museum Terra Maris ontdek je alles over de natuur en landschap van de provincie Zeeland.

Het is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Met verschillende afwisselende tentoonstellingen neemt het museum de bezoeker mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap. In de levendige tentoonstellingen is een rijke variatie aan Zeeuwse natuur te zien. Van verschillende inpolderingen tot de dynamische natuur van de Delta. In Terra Maris wordt je als bezoeker verrast.

Het Zeeuws Biologisch Museum is in 2006 overgenomen door Het Zeeuwse Landschap. Na een grote verbouwing is het museum in mei 2006 heropend. Sindsdien gaat het museum verder onder de naam: Terra Maris.

Stichting Het Zeeuwse Landschap

Voortgekomen uit een initiatief van de voormalige voorzitter van de landelijke Vereniging Natuurmonumenten, Pieter van Tienhoven. Op 25 februari 1936 werd Stichting Het Zeeuwse Landschap officieel in het leven geroepen. De provincie Zeeland beschikt namelijk over een hoop bijzondere en mooie (natuur) gebieden. Een speciale stichting die zich inzet voor het beschermen van de natuur en het landschap in deze provincie moet ervoor zorgen dat deze mooie natuurgebieden nooit verloren gaan. Actief terreinbeheer zorgt er vandaag de dag dan ook voor dat natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden in Zeeland in stand worden gehouden.

Tegenwoordig beschikt Stichting Het Zeeuwse Landschap over bijna tien duizend hectare aan natuurgebied. Een groot deel van deze natuurgebieden zijn toegankelijk voor het publiek.

Duizenden objecten

Vogels, paddenstoelen, fossielen: zolang het iets met de Zeeuwse natuur heeft te maken is het waarschijnlijk wel te bewonderen in Museum Terra Maris. Momenteel beschikt het museum namelijk over een ruime collectie van haast duizenden verschillende objecten. Hierbij zijn de belangrijkste objecten die van de opgezette vogels en zoogdieren. Maar ook de brede schelpencollectie en de verzameling aan fossiele botten van zoogdieren zijn een belangrijk onderdeel van de collectie.

Doordat het museum over een ruime collectie beschikt, zijn niet alle objecten altijd in het museum te zien. Een hoop objecten staan opgesteld in de permanente tentoonstelling, terwijl de andere objecten in tijdelijke exposities zijn te bewonderen. Om de bezoeker toch zo veel mogelijk van de collectie te laten zien, kan je als bezoeker regelmatig meedoen aan Zoldergeheimen. Samen met een gids waan je je door het open depot op de zolder.

Ontdek en bewonder de schatten van Terra Maris. Kijk voor meer informatie op de website!

 

MuseumTV heeft de prachtige collectie van het museum vastgelegd in een mini-docu. Bekijk hier de trailer of ga direct naar de pagina voor de hele mini-docu.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.