De collectie van STRAATOp de NDSM-werf in Amsterdam vind je het graffiti en street art museum STRAAT.  In de collectie van STRAAT vind je 150 werken van 130 verschillende kunstenaars van over de hele wereld. 

De oorsprong van graffiti

Graffiti heeft zijn oorsprong in de jaren zeventig. Het begon met het beschilderen van metro’s en het herhaaldelijk schrijven van je naam. Hier zaten allemaal regels aan verbonden. Uiteindelijk namen steeds meer kunstenaars afstand van deze regels om zo hun eigen stijl te creëren. De werken van deze kunstenaars werden groter en ontwikkelde zich tot grote muurschilderingen op straat. Deze ontwikkeling zie je levensgroot terug in het museum. 

Vijf thema’s

Het museum is opgedeeld in vijf thema’s: persoonlijk, esthetisch, verbonden, bewust en empathisch. De werken uit de collectie van het museum zijn allemaal ondergebracht in één van deze thema’s. Sommige stukken laten niks aan de verbeelding over, terwijl andere gemaakt zijn om jou als bezoeker een actieve invulling te geven van wat de kunstenaar bedoelt. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de omgeving waar ze zich in bevinden. Bijvoorbeeld het leven in grote steden, maatschappelijke thema’s of alledaagse dingen.

Ontdek de verhalen die normaal verborgen blijven op straat. 

Wil je meer weten over de collectie van STRAAT? Bezoek dan de website

De collectie van STRAAT

Museum informatie

STRAAT

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.50
Student€13.50
Jeugd (13 t/m 18 jaar)€9.50
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum