Museum informatie

STRAAT

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.50
Student€13.50
Jeugd (13 t/m 18 jaar)€9.50
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
starTe zien op MuseumTV

STRAAT


STRAAT Museum Amsterdam is ’s werelds grootste museum gewijd aan street art. STRAAT Amsterdam bevindt zich in een enorme loods op de NDSM-werf in het bruisende stadsdeel Amsterdam Noord. Hier vind je levensgrote werken van straatkunstenaars over de hele wereld. Bij STRAAT Museum Amsterdam is het dus niet moeilijk om je te laten overspoelen door de veelheid aan kunstwerken. De toegankelijke locatie, je bereikt het museum eenvoudig met de gratis pont vanaf Amsterdam Centraal, maakt je museumbezoek tot een compleet dagje uit.

witregel

Alle dingen die je moet weten over STRAAT

witregel

Collectie van (de) STRAAT

Het STRAAT Museum toont meer dan 160 kunstwerken gemaakt door meer dan 150 kunstenaars. De tentoongestelde werken wisselen regelmatig, terwijl er ook constant nieuwe werken aan de collectie worden toegevoegd. Als je je bezoek goed plant, kan je zelfs kunstenaars live aan het werk zien in het museum. Het museum richt zich op het samenstellen van een collectie die de internationale street art beweging goed weergeeft. Ze trekken kunstenaars aan met hun eigen verhalen, achtergronden, stijlen en talenten. Een bijzonder aspect van hun collectie is dat bijna alle doeken speciaal voor en in het museum zijn gemaakt, op dezelfde plek waar de kijker ze kan zien – net zoals op straat. Op de website van het museum kun je door de collectie browsen.

Metershoge kunstwerken

STRAAT Amsterdam opende de deuren op 9 oktober 2020 en is dus een relatieve nieuwkomer in het Nederlandse museumlandschap. In een voormalige scheepsloods, dat bovendien een nationaal monument is, werkten bekende én minder bekende kunstenaars jarenlang aan metershoge kunstwerken die de bezoeker het verhaal vertelt over een van de meest besproken kunstvormen van de afgelopen jaren: straatkunst.

Jouw bezoek aan STRAAT

Het museum in Amsterdam-Noord huisvest naast enorme kunstwerken ook een uitgebreide museumwinkel waar je naar hartenlust kunt zoeken tussen een grote collectie limited edition screen prints, gesigneerde boeken en kunstzinnige souvenirs. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het Amsterdamse museum. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum