Museum informatie

STRAAT
NDSM-Plein 1
1033 WC
Amsterdam

020 370 9630
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Entree€17.50
Kinderen t/m 12 Gratis
Kinderen onder 16 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene
starTe zien op MuseumTV

STRAAT


STRAAT Museum Amsterdam is ’s werelds grootste museum gewijd aan street art. STRAAT Amsterdam bevindt zich in een enorme loods op de NDSM-werf in het bruisende stadsdeel Amsterdam Noord. Hier vind je meer dan 150 levensgrote werken van straatkunstenaars over de hele wereld. Bij STRAAT Museum Amsterdam is het dus niet moeilijk om je te laten overspoelen door de veelheid aan kunstwerken. De toegankelijke locatie, je bereikt Museum STRAAT Amsterdam eenvoudig met de gratis pont vanaf Amsterdam Centraal, maakt je museumbezoek tot een compleet dagje uit.

STRAAT Museum Amsterdam openingstijden en andere algemene informatie

STRAAT Amsterdam opende de deuren op 9 oktober 2020 en is dus een relatieve nieuwkomer in het Nederlandse museumlandschap. In een voormalige scheepsloods, dat bovendien een nationaal monument is, werkten bekende én minder bekende kunstenaars jarenlang aan metershoge kunstwerken die de bezoeker het verhaal vertelt over een van de meest besproken kunstvormen van de afgelopen jaren: straatkunst. Het Amsterdam STRAAT Museum huisvest daarnaast een uitgebreide museumwinkel waar je naar hartenlust kunt zoeken tussen een grote collectie limited edition screen prints, gesigneerde boeken en kunstzinnige souvenirs. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van STRAAT. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie van het museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over STRAAT Amsterdam? Krijg dan alvast een impressie van STRAAT Museum Amsterdam door het bekijken van onze documentaire. Wil je tijdens je culturele dagje uit in Amsterdam Noord nog een museum bezoeken? Neem dan een kijkje bij Nxt Museum Amsterdam dat je vindt op de Asterweg. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de video die we er maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.