De collectie van Museum Kranenburgh

Museum Kranenburgh ligt in het prachtige Bergen. Het museum exposeert moderne kunst en kunst van nu. Expressie staat centraal in museum Kranenburgh, veel van de tentoonstellingen gaan dan ook gepaard met interactieve activiteiten, zoals tekenen of zelf kunst maken. Voor een jong publiek is er genoeg te zien en te doen!

Thé Tjong-Khing | in het atelier van de meesterillustrator

Bijna ieder Nederlands kind dat in de afgelopen twintig jaar opgroeide, is er uit voorgelezen; sprookjes geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. In de tentoonstelling Thé Tjong-Khing | in het atelier van de meesterillustrator is werk van hem van de afgelopen jaren te zien. Zijn werk is vaak spannend, maar soms ook grappig. Je mag tijdens deze tentoonstelling ook zelf aan de slag gaan. Kun je nog niet wachten? Volg dan alvast een 3D tour door de tentoonstelling op de website.

Kunstenaars van Die Brücke

In Museum Kranenburgh is werk te zien van de Bergse School. Kunstenaars van deze stroming waren Nederlandse expressionisten. Met de tentoonstelling van Die Brücke wordt er aandacht besteed aan Duitse expressionisten uit Dresden. Die Brücke werd opgericht in 1905 en zorgde voor vernieuwende kunst. De kunstenaars van de beweging weken af van de norm en schilderden vanuit hun eigen gevoel. De toeschouwer bepaalt zelf welk gevoel een werk oproept. Het museum heeft bij deze tentoonstelling een podcast, bestaande uit zes delen, gemaakt. De podcast staat op Spotify.

Minio-docu

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861 CR