De collectie van Museum KranenburghMuseum Kranenburgh ligt in het prachtige Bergen. Het museum exposeert moderne kunst en kunst van nu. Expressie staat centraal in museum Kranenburgh, veel van de tentoonstellingen gaan dan ook gepaard met interactieve activiteiten, zoals tekenen of zelf kunst maken. Voor een jong publiek is er genoeg te zien en te doen!

Thé Tjong-Khing | in het atelier van de meesterillustrator

Bijna ieder Nederlands kind dat in de afgelopen twintig jaar opgroeide, is er uit voorgelezen; sprookjes geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. In de tentoonstelling Thé Tjong-Khing | in het atelier van de meesterillustrator is werk van hem van de afgelopen jaren te zien. Zijn werk is vaak spannend, maar soms ook grappig. Je mag tijdens deze tentoonstelling ook zelf aan de slag gaan. Kun je nog niet wachten? Volg dan alvast een 3D tour door de tentoonstelling op de website.

Kunstenaars van Die Brücke

In Museum Kranenburgh is werk te zien van de Bergse School. Kunstenaars van deze stroming waren Nederlandse expressionisten. Met de tentoonstelling van Die Brücke wordt er aandacht besteed aan Duitse expressionisten uit Dresden. Die Brücke werd opgericht in 1905 en zorgde voor vernieuwende kunst. De kunstenaars van de beweging weken af van de norm en schilderden vanuit hun eigen gevoel. De toeschouwer bepaalt zelf welk gevoel een werk oproept. Het museum heeft bij deze tentoonstelling een podcast, bestaande uit zes delen, gemaakt. De podcast staat op Spotify.

 

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861 CR
Bergen

072 - 589 89 27

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12
Kinderen (0 t/m 16 jaar) Gratis
Studentenpas€2.5
CJP-Pas€2.5
Museumkaart Gratis
ICOM-kaart Gratis
Rembrandtpas Gratis
Vrienden Kranenburgh Gratis
Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, 1e Kerstdag Open: 1e en 2e Paasdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 2e Kerstdag

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.