De collectie van Museum De Oude Wolden

Het MOW ook wel bekend als Museum de Oude Wolden is begonnen als een streekmuseum. De laatste jaren kiest het museum ervoor om niet alles tegelijk te laten zien maar juist een onderwerp te kiezen wat wordt uitgelicht. Van het begin af aan richt het museum zich op kunst en geschiedenis.

Lodewijk Bruckman

In het museum is altijd werk te vinden van Lodewijk Bruckman. Bruckman was een magisch realist en fijnschilder uit de twintigste eeuw. Het MOW is het enige museum is Nederland dat altijd werken van Lodewijk Bruckman tentoonstelt. In zijn werken zie je de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt als schilder. In zijn eerste werken zie je de meesterschilder technieken terug. Langzamerhand neemt het magisch realisme steeds meer zijn werken over. Bruckman is een fijnschilder dus alles is tot in de kleinste details te zien in zijn werk.

MOW jong!

MOW jong! is het programma dat word aangeboden aan kinderen. Het museum wil kinderen graag enthousiast maken over kunst en de geschiedenis van de regio. Dit zijn voornamelijk actieve activiteiten. Voor elke tentoonstelling wordt een route samengesteld voor kinderen.

Raadpleeg de website van het MOW voor meer informatie.

Museum De Oude Wolden
Hoofdweg 161
9695 AE
Bellingwolde

info@museumdeoudewolden.nl

Dag Van Tot
Dinsdag Gesloten
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00
Zondag 13:00 17:00

Categorie Prijs
Volwassenen €4.50
Onder de 18 Gratis
Museumkaart Gratis
Op woensdagen bepaal je zelf de hoogte van jouw entree.