De collectie van Bellingwolde Museum WesterwoldeHet Bellingwolde Museum Westerwolde is begonnen als een streekmuseum. De laatste jaren kiest het museum ervoor om niet alles tegelijk te laten zien maar juist een onderwerp te kiezen wat wordt uitgelicht. Van het begin af aan richt het museum zich op kunst en geschiedenis.

Lodewijk Bruckman

In het museum is altijd werk te vinden van Lodewijk Bruckman. Bruckman was een magisch realist en fijnschilder uit de twintigste eeuw. Het MOW is het enige museum in Nederland dat altijd werken van Lodewijk Bruckman tentoonstelt. In zijn werken zie je de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt als schilder. In zijn eerste werken zie je de meesterschilder technieken terug. Langzamerhand neemt het magisch realisme steeds meer zijn werken over. Bruckman is een fijnschilder dus alles is tot in de kleinste details te zien in zijn werk.

MOW jong!

MOW jong! is het programma dat word aangeboden aan kinderen. Het museum wil kinderen graag enthousiast maken over kunst en de geschiedenis van de regio. Dit zijn voornamelijk actieve activiteiten. Voor elke tentoonstelling wordt een route samengesteld voor kinderen.

Raadpleeg de website van het MOW voor meer informatie.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Bellingwolde Museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE
Bellingwolde

0597 – 53 15 09
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4.5
Onder de 18 Gratis
Museumkaart Gratis
Op woensdagen bepaal je zelf de hoogte van jouw entree.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.