Museum informatie

Bellingwolde Museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE
Bellingwolde

0597 – 53 15 09
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4.5
Onder de 18 Gratis
Museumkaart Gratis
Op woensdagen bepaal je zelf de hoogte van jouw entree.
starTe zien op MuseumTV

Bellingwolde Museum Westerwolde


Bellingwolde Museum Westerwolde

Aan de lange, statige hoofdweg van Bellingwolde vind je het MOW. Al sinds 1973 bestaat Bellingwolde Museum Westerwolde. Vanaf het ontstaan van het museum ligt de focus op kunst en geschiedenis, van zowel de eigen streek als daarbuiten. Twee tot drie keer per jaar ontwikkelt het museum een nieuwe hoofdtentoonstelling waarbij zowel artistieke als streekhistorische onderwerpen aan bod komen

Vaste tentoonstelling

De expositie van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman laat 11 werken van zijn hand zien. Zijn werk wordt gekenmerkt door fijne penseelvoering, heldere kleuren en geweldig vakmanschap. In zijn latere werk komt een meer directe en minder sombere magische vervreemding tot uiting. Composities zweven in het luchtledige en krijgen een surreëel karakter. Bruckman verbleef enige tijd in Bellingwolde en schonk een collectie aan de toenmalige Gemeente Bellingwedde. Een deel hiervan is in Museum de Oude Wolden te aanschouwen.

De collectie

De eigen collectie van het MOW bestaat uit duizenden streekhistorische en artistieke objecten, waaronder een omvangrijke textielcollectie. Deze objecten zijn bij het maken van tentoonstellingen een vertrek- maar niet een eindpunt. Het MOW draagt de kunstzinnige verbeelding van Westerwolde en het oosten van Groningen een warm hart toe. Voor de verwerving van relevante werken stelde het museum de speciaal collectiefonds in: het Collectiefonds Westerwolde.

Regionale kunst

Het Bellingwolde Museum Westerwolde hecht veel waarde aan regionale kunstenaars en biedt hen daarom een plek aan in het museum. De ontvangstruimte dient als podium voor kunst uit eigen regio. De tentoonstelling die vloeit uit de samenwerking met regionale kunstenaars wordt ook wel de 24k tentoonstelling genoemd. Momenteel werkt het museum met heldere thema’s, invalshoeken of verhalen voor de 24k tentoonstelling.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum