De collectie van Marie Tak van Poortvliet Museum DomburgIn de collectie van het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg kom je van alles te weten over het leven van de kunstenaar Marie Tak in Domburg. Deze stad was in de 19e eeuw, naast een bekende badplaats, een echte kunstenaarskolonie. Dit kwam door de bijzondere lichtval en natuur. Het was dus een uitstekende plaats voor kunstenaars om aan het werk te zijn. Het museum is lid van EuroArt, Europese vereniging voor kunstenaarskolonies.

Ben je geïnteresseerd in moderne kunst? Dan ben je bij Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg aan het juiste adres!

Collectie

In het museum is klassieke moderne kunst te zien afkomstig uit de tweede helft van de 19e eeuw. Vooral kunstenaar Jan Toorop speelt een hoofdrol in dit museum. Er is ook werk van Mies Elout te zien, zij werd geïnspireerd door Toorop en Mondriaan. In de mini-docu wordt de laatste schenking aan het museum getoond. Dit is een pasteltekening uit 1923.

Wisseltentoonstelling 

Jaarlijks vinden er wisselexposities plaats in het museum. Op het moment van de opnames van de mini-docu is er een tentoonstelling waar werk van 14 fotografen met een passie voor Domburg aan bod komt. ‘Bijzondere Foto’s van Bijzonder Domburg’ is te zien van 5 juni t/m 5 september 2021.

Tuin

Het museum beschikt ook over een beeldentuin, van moderne tot hedendaagse sculpturen zijn er te vinden. Af en toe vinden er ook exposities in deze tuin plaats.

Meeer weten over de collectie van het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg en het museum, bezoek dan de website.

Promo | De collectie van het Marie Tak van Poortvliet Museum

De collectie van het Marie Tak van Poortvliet Museum

Museum informatie

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg
Ooststraat 10a
4357 BE
Domburg

+31 (0)118-584618
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
MJK Gratis
ICOM Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€4.50
Rondleidingen en ontvangsten op aanvraag, ook buiten openingstijden. Het museum is op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.