Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg

MJK Gratis
ICOM Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€4.50
Rondleidingen en ontvangsten op aanvraag, ook buiten openingstijden.
starLid van MuseumTV

Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg

Het Marie Tak van Poortvliet Museum Domburg toont een diverse collectie aan kunst. De naam ervan komt van kunstverzamelaarster en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936). In Domburg liet ze in de Twintigste Eeuw een villa bouwen. Hier heeft het gezelschap van de schilderes Jacoba van Heemskerck (1856-1923) vele zomers doorgebracht.

Het museum waar de collectie zich tegenwoordig in bevindt is een kopie van het tentoonstellingsgebouwtje die in 1921 verloren is gegaan door wind en storm. De ‘nieuwe’ locatie heeft in 1994 zijn deuren geopend.

Domburg

Het museum staat in Domburg, een omgeving vol ongekunstelde schoonheid, bijzondere lichtinval, lange kusten, grillige duinlandschappen en oude bossen. Dit ongerepte landschap heeft door de jaren heen vele dichters, componisten, schrijvers en vooral schilders geïnspireerd.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen. Zo heeft het de afgelopen jaren in samenwerking met het ICEAC succesvolle tentoonstellingen georganiseerd over Zeeuwse portretten en landschappen en Europese kunstenaarskolonies.

Een groter museum

In samenwerking met de gemeente worden plannen ontwikkeld voor een groter museum met een internationaal onderzoeks- en documentatiecentrum. Kijk voor meer informatie op marietakmuseum.nleuroart.eu en iceac.eu.

MuseumTV heeft de collectie van het museum in beeld gebracht. Bekijk hier de trailer of ga voor de hele mini-docu naar de website