Marie Tak van Poortvliet Museum

MJK Gratis
ICOM Gratis
Groepen (vanaf 10 personen) €4
Het museum is tijdens de wintermaanden gesloten en gaat op 14 april 2019 weer open. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.
star_border Geen lid van MuseumTV

Marie Tak van Poortvliet Museum

Het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg toont een diverse collectie aan kunst. De naam van het museum komt van kunstverzamelaarster en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936). In Domburg liet ze in de twintigste eeuw een villa bouwen. Hier heeft het gezelschap van de schilderes Jacoba van Heemskerck (1856-1923) vele zomers doorgebracht.

Het museum waar de collectie zich tegenwoordig in bevindt is een kopie van het tentoonstellingsgebouwtje die in 1921 verloren is gegaan door wind en storm. De ‘nieuwe’ locatie heeft in 1994 zijn deuren geopend.

Domburg

Het museum staat in Domburg, een omgeving vol ongekunstelde schoonheid, bijzondere lichtinval, lange kusten, grillige duinlandschappen en oude bossen. Dit ongerepte landschap heeft door de jaren heen vele dichters, componisten, schrijvers en vooral schilders geïnspireerd.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door verschillenden tentoonstellingen. Zo hebben ze afgelopen zomer twee tentoonstellingen genaamd ‘Reprise: Zeeuwse Portretten II’ en ‘Beelden van Ollo Feenstra’ georganiseerd.

Verhuizing

Het Marie Tak van Poortvliet Museum gaat misschien verhuizen. Aan het museum is een voorstel gedaan om naar een andere plek in Domburg te verhuizen. Hiermee wordt het museum zeer waarschijnlijk veel beter zichtbaar. Kijk voor meer informatie op marietakuseum.nl.