De collectie van het Vreeswijks Museum & Museumwerf VreeswijkVreeswijk is een schippersdorp uit de geschiedenis. In deze twee dicht bij elkaar gelegen musea leer je alles over de bewoners van Vreeswijk. In de oude scheepswerf van Museumwerf Vreeswijk wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van de scheepvaart.

Collectie

In de collectie van het Vreeswijks Museum zijn onder andere oude foto’s van burgers te zien. Ook zijn er oude voorwerpen te zien die toentertijd werden gebruikt. Zo leer je hoe de mensen vroeger leefden in Vreeswijk. Ook zie je welke beroepen zij uitoefenden. Er ligt een grote nadruk op de ambachten waar de inwoner zich vroeger mee bezig hielden. Zo is er ook een nagemaakt winkeltje te vinden, waar producten die vroeger verkocht werden te bewonderen zijn.

Scheepvaart

De grootste economische factor van Vreeswijk was de scheepvaart. In het museumwerf kom je hier meer over te weten. De nog werkende scheepswerf van Museumwerf Vreeswijk leert je over de binnenvaart van Vreeswijk. Je ziet voorwerpen en boten die vroeger gebruikt werden. Ook kom je meer te weten over het transport van zand via boottransport, hier stond Vreeswijk het meest meest bekend.

Bezoek voor meer informatie de website van Museumwerf Vreeswijk en de website van het Vreeswijks Museum.

Promo

Mini-docu

promotion white museumtv playbutton museumtv

Login of registreer gratis om de volledige video te bekijken.

Inloggen Registreren

Museum informatie

Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk
Fort Vreeswijk 1b
3433 ZZ
Nieuwegein

030-6081444
admin@hetvreeswijksmuseum.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 14:00 17:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag 14:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Vanaf 12 jaar €2.00
Museumkaart & 65+ €1.00
Kinderen t/m 12 jaar & Vrienden Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less