Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk

Kinderen t/m 12 jaar & Vrienden Gratis

Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk

Het Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk

Deze twee musea zijn vlak naast elkaar gelegen. De geschiedenis van het schippersdorp Vreeswijk en zijn bewoners worden in Het Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswerk behandelt.

Museumwerf Vreeswijk bevindt zich in een nog werkende scheepswerf, en vertelt onder andere het verhaal over de binnenvaart in Vreeswijk. Wat je nog meer kunt verwachten zijn oude foto’s die de bewoners op beeld zetten, gebruiksvoorwerpen uit de geschiedenis van Vreeswijk, maar ook voorwerpen uit de scheepswerven die niet meer in gebruik zijn.

De expositieruimte

In de expositieruimte valt er veel te leren over de geschiedenis van de binnenvaart, ambachtelijke scheepswerf en het schippersdorp Vreeswijk zelve. Ook een deel van de geschiedenis van de zandwinning en hoe dit de economie bevorderde, komt aan bod. De rivier in Vreeswijk stond centraal in de economie van Vreeswijk. Schepen voeren hier en vervoerden hun handel over heel Nederland, dit ging dan vooral om zand wat gebruikt werd voor de productie van cement.

Er is ook een nagemaakte ouderwetse winkel te vinden in het museum. Hier zijn verpakkingen van oude producten te vinden die vroeger verkocht werden. Zo beleef je zelf hoe de bewoners vroeger hun boodschappen deden.

Wil je meer leren? Bezoek dan de website van Het Vreeswijks Museum.