Museum informatie

Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk
Fort Vreeswijk 1b
3433 ZZ
Nieuwegein

030-6081444
admin@hetvreeswijksmuseum.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag14:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag14:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 12 jaar€2.00
Museumkaart & 65+€1.00
Kinderen t/m 12 jaar & Vrienden Gratis
Informatie over Museumwerf Vreeswijk Website: https://museumwerf.nl/ Adres: Wierselaan 113, 3433 ZS Nieuwegein Telefoon: 030 – 657 9581 Mail: info@museumwerf.nl
starLid van MuseumTV

Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk


Deze twee musea zijn vlak naast elkaar gelegen. De geschiedenis van het schippersdorp Vreeswijk en zijn bewoners worden in Het Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswerk behandelt.

Museumwerf Vreeswijk bevindt zich in een nog werkende scheepswerf, en vertelt onder andere het verhaal over de binnenvaart in Vreeswijk. Wat je nog meer kunt verwachten zijn oude foto’s die de bewoners op beeld zetten, gebruiksvoorwerpen uit de geschiedenis van Vreeswijk, maar ook voorwerpen uit de scheepswerven die niet meer in gebruik zijn.

De expositieruimte

In de expositieruimte valt er veel te leren over de geschiedenis van de binnenvaart, ambachtelijke scheepswerf en het schippersdorp Vreeswijk zelve. Ook een deel van de geschiedenis van de zandwinning en hoe dit de economie bevorderde, komt aan bod. De rivier in Vreeswijk stond centraal in de economie van Vreeswijk. Schepen voeren hier en vervoerden hun handel over heel Nederland, dit ging dan vooral om zand wat gebruikt werd voor de productie van cement.

Er is ook een nagemaakte ouderwetse winkel te vinden in het museum. Hier zijn verpakkingen van oude producten te vinden die vroeger verkocht werden. Zo beleef je zelf hoe de bewoners vroeger hun boodschappen deden.

Wil je meer leren? Bezoek dan de website van Het Vreeswijks Museum of de website van Museumwerf Vreeswijk.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.