De collectie van het openluchtmuseum De LochtAl wandelend over het groot, goed onderhouden terrein krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van het plattelandsleven van 1850 tot en met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van glastuinbouw en de champignon-  en aspergeteelt. In totaal heeft het openluchtmuseum 15 verschillende onderdelen om te bezichtigen.

Het plattelandsleven

In het museum wordt verteld over het Noord-Limburgse plattelandsleven. Kinderen gingen naar een katholieke school, waar ze les kregen van nonnen. Door verschillende activiteiten kan iedereen zien hoe het op school ging, hoe de bakker zijn brood bakte en hoe de ijzersmid zijn ijzer smeed. Help mee, beleef en ontdek!

De tuinbouw

Verder wordt er in het museum laten zien hoe de tuinbouw zicht heeft ontwikkelt. Specifiek gericht op de asperges,- champignons,- en glastuinbouw. In drie verschillende paviljoenen wordt uitgelegd hoe de tuinbouw vroeger ging, maar ook hoe het nu gaat. Wist je dat vroeger Noord-Limburg het belangrijkste productiegebied van de asperge was? Dit en vele andere interessante informatie wordt verteld!

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor alle informatie op de website van het openluchtmuseum De Locht.

Mini-docu

Trailer

Museum informatie

Openluchtmuseum de Locht
Broekhuizerdijk 16d
5962 NM
Melderslo

077-3987320
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag12:3017:00
Dinsdag12:3017:00
Woensdag12:3017:00
Donderdag12:3017:00
Vrijdag12:3017:00
Zaterdag12:3017:00
Zondag12:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9
Kinderen (0 t/m 6 jaar)
Kinderen (7 t/m 16 jaar)€4.5
Museumkaart Gratis
I.v.m. corona aangepaste openingstijden. Zie de website. Zomer april t/m oktober elke dag geopend van 12.30 tot 17.00 uur. Winter november t/m maart woensdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Entreekaarten bij voorkeur online (met korting) bestellen. Het gehele museum is toegankelijk voor rolstoelen. Openluchtmuseum de Locht heeft enkele rolstoelen beschikbaar. Vraag er naar bij de receptie. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.