Museum informatie

Openluchtmuseum de Locht
Broekhuizerdijk 16d
5962 NM
Melderslo

077-3987320
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag12:3017:00
Dinsdag12:3017:00
Woensdag12:3017:00
Donderdag12:3017:00
Vrijdag12:3017:00
Zaterdag12:3017:00
Zondag12:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9
Kinderen (0 t/m 6 jaar)
Kinderen (7 t/m 16 jaar)€4.5
Museumkaart Gratis
I.v.m. corona aangepaste openingstijden. Zie de website. Zomer april t/m oktober elke dag geopend van 12.30 tot 17.00 uur. Winter november t/m maart woensdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Entreekaarten bij voorkeur online (met korting) bestellen. Het gehele museum is toegankelijk voor rolstoelen. Openluchtmuseum de Locht heeft enkele rolstoelen beschikbaar. Vraag er naar bij de receptie. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
starTe zien op MuseumTV

Openluchtmuseum de Locht


Openluchtmuseum de Locht in Melderslo is gevestigd op een terrein van ruim 3 hectare. Het museum bestaat sinds 1990 en is ondergebracht in maar liefst 20 gebouwen/paviljoens. Het museum richt zich op het verzamelen, bewaren, onderzoeken, exposeren en archiveren van werktuigen en technieken in de land- en tuinbouw. Vooral de teelt van de asperge- en champignon in Noord-Limburg staat hierin centraal. Ook aan de ontwikkelingen in de glastuinbouw wordt in een apart paviljoen aandacht besteed.

Plattelandsleven en de (wissel)tentoonstellingen

In het museum ben je dicht bij de natuur. Je kunt mooie dingen beleven van vroeger: de boerderij, het platteland.
Het is boeiend om te ervaren dat de mens inventief en creatief omgaat met het leven op het platteland. Je krijgt er een boeiend beeld van de wijze waarop men tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland. Ook zijn er diverse oude ambachten en kleding tentoongesteld en zijn er wisseltentoonstellingen. Daarnaast gaat het ook over de moderne tijd: asperge, champignons en glastuinbouw in een moderne productie. Er is zo veel te zien! Er is veel te beleven.

Activiteiten

Ook organiseert het museum verschillende activiteiten die je als bezoeker kunt ervaren. Zo worden er kinderactiviteiten georganiseerd op zondagen, zoals een (digitale) speurtocht. Verder worden er regelmatig ambachten zoals bakken, klompen maken en smeden gedemonstreerd. Daarnaast worden er ´kapelconcerten´ gehouden. Dit zijn concerten in een sfeervolle omgeving waar je met een klein gezelschap kunt genieten van musici die in verschillende genres een bijzonder concert geven. In de periode van oktober t/m maart zijn deze concerten bij te wonen. 

Kijk voor meer informatie op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.