De collectie van het Nederlands Transport MuseumDe collectie

Ontdek twee millennia aan transportgeschiedenis bij het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. In een grote loods staat een enorm aantal vervoersmiddelen opgesteld. De reis begint bij de tijd dat de Romeinen met karren goederen naar het gebied dat tegenwoordig Nederland is, vervoerden. Dit gebeurde ook over water met Romeinse boten. In het Nederlands Transport Museum wordt ook veel aandacht besteed aan de voertuigen afkomstig uit de tijd van Tweede Wereldoorlog.

Opkomst wegen

De Romeinen hadden al een basis gelegd voor een wegennetwerk. Wegen bleven echter vaak lang onverhard. Met de opkomst van de auto, was het handig om gladde, strakke wegen te creëren. Dit gebeurde rond het jaar 1900 in Nederland. Vanaf dat moment vonden er veel ontwikkelingen plaats op het gebied van transport. Er kwam steeds meer verkeer op de weg, denk bijvoorbeeld aan bussen en trams. De opkomst van vliegtuigen zorgde ervoor dat er steeds meer mensen steeds meer kilometer konden afleggen in een relatief korte tijd.

Ben je benieuwd geworden naar de voorgangers van onze huidige bussen of auto’s? Of naar nieuwe manieren van transport? Neem dan vast een kijkje bij het Nederlands Transport Museum in de mini-docu hier rechtsboven!

 

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Nederlands Transport Museum
Lucas Bolsstraat 7
2152 CZ
Nieuw Vennep

0252-278 378
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Kind 4 t/m 12 jaar€7

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.