Museum informatie

Nederlands Transport Museum
Lucas Bolsstraat 7
2152 CZ
Nieuw Vennep

0252-278 378
info@sntm.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Kind 4 t/m 12 jaar€7
starLid van MuseumTV

Nederlands Transport Museum


Reizen met het openbaar vervoer, rijden in auto’s en het zien van vrachtwagens op de snelweg is vandaag de dag vanzelfsprekend. Transport kent echter een lang verleden. In de geschiedenis van Nederland speelt transport over water voornamelijk een hoofdrol. Zowel mensen als goederen konden over water bijna overal komen, denk bijvoorbeeld aan de trekschuit. Ben je hierin geïnteresseerd? Dan is het Nederlands Transport Museum iets voor jou! Hun motto: ‘De geschiedenis en huidige staat van Nederland laat zich niet vertellen en begrijpen zonder aandacht voor mobiel erfgoed’.

Topstukken uit de transport

Het Nederlands Transport Museum wordt regelmatig benaderd door bruikleengevers en mensen die een object aan hen afstaan. Dus als je vaker komt, zal je zien dat er regelmatig iets nieuws te ontdekken is. Het museum heeft een aantal pronkstukken uit de Nederlandse transportgeschiedenis in het bezit. Denk aan oude vliegtuigen, auto’s, fietsen, tanks en andere objecten die te maken hebben met transport. Houd je toevallig van de boeken van Paul van Loon? De enige echte griezelbus is tijdelijk in het bezit van het museum!

Bekijk hier de mini-docu over de collectie van het Nederlands Transport Museum. Een voorproefje vind je alvast in de onderstaand trailer.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.