De collectie van Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen jaren van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een reis door de geschiedenis: van binnenvallende Duitse troepen tot de Jodenvervolging. In het museum ervaart de bezoeker de ellende van het oorlogsgeweld aan de hand van persoonlijke verhalen.

Het Bevrijdingspark Zeeland

Het museum toont de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hand van voorwerpen uit de oorlog en door middel van een themapark. Bezoekers kunnen door het Bevrijdingspark van drie hectare groot wandelen, waarin diverse authentieke objecten tentoongesteld staan. De slag om de Schelde vormt de rode draad door het park.

‘De slag om de Schelde mogen we nooit vergeten’, drukt directeur van het Bevrijdingsmuseum Zeeland Stef Traas de bezoekers op het hart. Het was een hevige strijd tussen de geallieerden en de Duitse troepen, waarin werd gestreden om de heerschappij over de Westerschelde. Het museum beschrijft de strijd als één die vaak vergeten wordt, maar wel een strijd die van doorslaggevende betekenis bleek voor de latere bevrijding van West-Europa.

De collectie

Oprichter van het museum, Kees Traas, heeft meer dan 40.000 objecten verzameld en deze geschonken aan het museum zodat het bewaard kan blijven voor toekomstige generaties. Het begon met een Canadese Helm, maar inmiddels is er veel meer te zien. Zoals luchtafweergeschut en persoonlijke voorwerpen zoals pasjes en foto’s.

Het zijn de verhalen van de mensen die schuilgaan achter deze voorwerpen die centraal staan in het museum. Want de verhalen van toen zijn nog steeds van nu, besluit het museum. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen en te leren over de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek hier de website van het museum.

Mini-docu

Promo

Bevrijdingsmuseum Zeeland
Coudorp 41
4455AH
Nieuwdorp

info@bmzeeland.nl

Dinsdag11:0017:00
Zondag Gesloten

Volwassenen (vanaf 13 jaar)€10
Zeelandpas€9
Student€9
CJP Kaart€9
Kinderen t/m 5 jaar Gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar€5
Veteranenpas€8.50
Groepen (minimaal 20 personen)€9
Groepen (vanaf 50 personen)€8
Museumkaart Gratis
Vrienden en donateurs Gratis
Feestdagen: Het museum is gesloten op christelijke feestdagen en op oud- en nieuwjaarsdag. Groepen: Groepen groter dan 20 personen kunnen het museum ook bezoeken buiten de reguliere openingstijden. Neem hiervoor contact op met het museum of neem een kijkje bij de groepsarrangementen.